Camilla Herrem og de norske håndballjentene møter sterk motstand i årets Møbelringen Cup. Foto: Roberto Schmidt / AFP.

– Ekstra stolte av å arrangere Møbelringen Cup i år

Når verdens beste håndballag møtes for å teste EM-formen under Møbelringen Cup i DNB Arena, blir det uten alkoholservering i hallen. Produktet er mer enn godt nok for å skape folkefest, sier regionsjef Erik Andersen i håndballforbundet.

Følg RA Sporten på Facebook!

DNB Arena er fra og med i dag vertskap for årets utgave av Møbelringen Cup, som i år samler de tre medaljevinnerne fra OL i Rio i tillegg til Danmark foran årets EM-sluttspill i Sverige.

– I år er det et helt ekstremt høyt nivå på deltagelsen, og derfor er vi ekstra stolte av å kunne arrangere det i år, sier regionsjef Erik Andersen i Norges Håndballforbund.

Økonomien avgjørende for valget av arena

Håndballforbundet fordeler Møbelringen Cup geografisk for å få sendt håndballjentene over hele landet, men det setter også store krav til byenes håndballfasiliteter.

– I Stavanger har vi Stavanger idrettshall og DNB Arena som begge er gode haller for å arrangere håndball. Vi hadde Norge-Kroatia for menn her i april i fjor, Norge-Romania i mars og Norge-Slovenia i juni, så det  har blitt en del kamper her i Stavanger, forteller han.

Forrige gang Møbelringen Cup var i Stavanger var i 2011, og den gangen gikk det i Stavanger idrettshall.

– DNB Arena er en topp moderne hall med veldig gode fasiliteter. Det koster mye mer å rigge opp og bruke Idrettshallen, og med alle håndballkampene som har vært her i det siste er det også ett økonomisk element med i spill her, sier Andersen.

Ingen alkoholservering

Selv blir verken håndballkretsen eller de ulike klubbene rike på arrangementet.

– Kretsen får en fastsatt sum for å arrangere, men det går stort sett bare til å dekke utgiftene. De enkelte klubbene som er med på dugnadsarbeidet får også noen kroner for innsatsen. Det er ikke noe tapsprosjekt for oss, men ingen blir rike av dette, sier han.

Likevel ser han stor verdi av å ha verdens beste landslag på besøk i byen. Både for håndballinteressen og den merverdien turneringen genererer både for byen og for regionen som helhet.

– Det er viktig at vi får vist frem idretten vår live i en hall som er i Stavanger-området, men det er også viktig at kampene fra Stavanger går på tv og blir sendt rundt omkring i verden. Ekstra kjekt er det når Møbelringen Cup går over flere dager, slik at det nesten blir en hel uke med promotering av håndball i Stavanger med verdens beste landslag, forteller Andersen.

Ingen alkoholservering

De fleste av barene i DNB Arena forblir åpne under turneringen, men det serveres ikke alkohol.

– Dette skal bli en fantastisk publikumsfest, og det blir ikke alkoholservering her. Men kioskene er åpne for å kjøpe andre ting, sier han.

Norge åpner med kamp mot Frankrike torsdag klokken 19.45, før håndballjentene møter Frankrike lørdag kveld klokken 18.15 og avslutter med kamp mot Russland søndag klokken 18.15.