Tommy Kristiansen og Oilers smadret VIF tordag. Foto> Heiko Junge, NTB scanpix

Ekstra glad for å snu det på Jordal

VIF-Oilers 0–5. Tommy Kristiansen var svært fornøyd med å få spille mer enn to minutter på Jordal Amfi. Men enda mer glad for at Oilers snudde den svake perioden med å knuse Vålerenga i egen lekegrind.

Følg RA Sporten på Facebook!

Endelig virket Oilers som et lag igjen. De var samlet, ofret seg, gikk på skøyter og gjorde få feil. Og så var de dødelig effektive. Fem mål på 19 skudd er sterkt. Tommy Kristiansen ble utvist etter bare to minutter sist mot Sparta. Han var spillesugen og gledet seg ekstra over seieren tirsdag.

– Det er utrolig deilig å komme til et nesten fullsatt Jordal Amfi å gjøre dette. I denne kampen jobbet vi fra start til slutt og gjorde jobben, sier Kristiansen til TV2 etter kampen.

Han legger ikke skjul på at det smakte ekstra godt fordi det var Vålerenga som var på den mottakende enden av rundjulingen.

LES OGSÅ: Slik var kampen

– Klart det er ekstra deilig at det er her. Det er litt hat mellom lagene. De liker ikke at vi har overtatt hegemoniet, sier Kristiansen.

Han scoret to ganger i kampen. Det kunne fort ha blitt tre for angriperen – som var best hos Oilers sammen med Josh Soares og Henrik Holm.

Lettet Gulbrandsen

Trener Pål Gulbrandsen var også strålende fornøyd med det han så. Treneren peker på at laget endelig så ut som en enhet.

– Vi har snakket litt om hvordan vi har sett ut. Prøvd å gi enkle arbeidsoppgaver og gjøre enklere valg. I dag var vi ordentlig på fra start til mål - med unntak av starten av andre periode. Duellspillet var også tilbake. Desperasjonen. Da er vi gode, sier treneren til RA.

Han erkjenner at det eneste han kanskje kan utsette på denne kampen er at laget ikke skjøt mer. Det endte 19-18 i skudd til Oilers. Samtidig var sjansene de produserte av den store sorten.

– Vi skjøt kanskje litt på steder vi ikke har gjort før i år. Det var bra. Overtallsspillet vårt var også meget bra. Mest av alt er jeg fornøyd med kollektivet. Vi er ikke lette å møte når vi framstår slik, slår han fast.

Martin Laumann Ylven hos VIF var på sin side langt nede.

– Vi gikk av med 2–0 i ræva etter første periode. Da slår du ikke Oilers. Dette var bedrøvelig. Spesielt med fullt hus her. Spillemessig var de ikke så mye bedre, men vi tapte jo 5–0 på hjemmebane. Forskjellen var at Oilers satte puckene i mål, sa han til TV2.

Johansen imponert over Holm

Tidligere landslagssjef Roy Johansen, som nå trener VIF, pekte også på effektiviteten til bortelaget. Samtidig erkjente han at Oilers er gode.

LES OGSÅ: Soares avslutter gjerne i Oilers

– Oilers var kompakte bakover og hadde en veldig god keeper i Holm. Det skal han ha honnør for. All ære til Oilers. Det var vanskelig å slippe til – selv om vi også hadde noen store sjanser, sa han.

Det eneste skåret i gleden for Oilers var at Josh Soares ble sendt rett i dusjen for en takling mot hodet til Morten Ask i 3. periode. Heldigvis slipper han karantene og spiller mot MS torsdag.

– De kom fram til at det ikke blir karantene etter kampen. Ut i fra TV bildene syns jeg det var OK. Kontakten var med brystet til Ask. Ikke hodet. Det er bra for oss. Soares er viktig, sier Gulbrandsen.

Kampfakta:
Get-ligaen
Vålerenga-Oilers 0-5 (0-2, 0-2, 0-1)
Jordal Amfi
Mål: 1. periode: 0-1 (15.00) Josh Soares (Kissel, Kunes), 0-2 (19.24) Tommy Kristiansen (Humphries, Kunes)
2. periode: 0-3 (29.32) Kristiansen (Soares, Macaulay), 0-4 (35.18) Soares (Sveum, Salsten).
3. periode: 0-5 (55.28) Magnus Hoff (straffe)
Skudd: 18-19
Utvisninger: VIF 5x2 min. Oilers 3x2 min. og 1x5 min.