Ekeland rett til sykehus etter treningskamp

Jostein Ekeland ble sendt rett til sykehus etter tirsdagens tap mot finske Honka. Det utartet seg til å bli en svært fysisk kamp.

For Sandnes Ulf ble det et dyrt tap mot finske Honka. Kampen endte 0-1, og etter kampslutt dro Jostein Ekeland rett til sykehuset for å sjekke nesen.

– Det var en duell hvor jeg fikk en albue i nesen. Nå skal jeg til sykehuset for å sjekke om det er snakk om brudd, sier Ekeland til RA.

Det mistenkes ikke hjernerystelse. Det bekrefter hovedpersonen selv ovenfor RA.

Nye skader

Trener Steffen Landro er ikke fornøyd med at Ekeland måtte forlate banen. Det samme måtte Kayolan Kostadinov. Han fikk en alvorlig smell i ankelen.

– Det var ekstremt. Det er skuffende at listen blir lagt så høyt. Jeg tror ikke at listen blir lik i OBOS-ligaen. Det gikk ut over spillet vårt, sier Landro til RA.

Konsekvensen av det fysiske spillet er tydelig. På skadelisten til Sandnes Ulf finner man Kent Håvard Eriksen, Sanel Kapidzic, Matteo Vallotto, Christian Landu-Landu, Ári Jónsson, Christer Reppesgård Hansen og Tord Salte. Nå kan listen muligens fylles på med Ekeland og Kostadinov.

– Det kostet oss potensielt to ekle, stygge skader, sier Landro.

Straffescoring

Honka gikk i ledelsen rett før pause. Det skjedde etter at Halgunset felte en Honka-spiller i 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Ulfs målvakt, Pål Vestly Heigre, var nær å ta ballen, men Jean Marie Dongou scoret kampens eneste mål på straffe.

– Jeg synes vi hever oss i andre omgang. Da er vi det førende laget. Vi skulle hatt et straffespark også. Vi kunne fort utlignet til 1-1, sier Landro.

På grunn av Ekelands skade fikk 15-åringen Artan Memedov sine første minutter med seniorfotball. Den unge spissen signerte en treårskontrakt med Sandnes Ulf forrige uke, og er en del av Landros planer framover.

– Han har mye foran seg. Nå fikk han debuten sin her, som ung spiller i en veldig fysisk kamp. Da har han virkelig fått kjenne på nivået, sier Landro om sin unge elev.

Fredag møter Sandnes Ulf OBOS-rivalen Åsane, og Viking møter Honka.