Eili Harboe stiger fram som et stortalent. Her på plass i Haugesund før filmpremieren.

Eili Harboe og «Thelma» kan bli Norges Oscar-kandidat

Her er årets norske Oscar-kortliste.

Filmene «Thelma» i regi av Joachim Trier, «Fluefangeren» i regi av Izer Aliu og Jorunn Myklebust Syversens film «Hoggeren», kan alle bli årets norske Oscar-kandidat.

En av disse tre filmene vil i neste uke bli valgt til å representere Norge i konkurransen om Oscar for beste ikke-engelskspråklige film.

«Thelma» er en romantisk overnaturlig thriller om en ung kvinne som i møte med kjærligheten oppdager at hun har skremmende uforklarlige krefter. Filmen har norsk premiere 15. september. 

Hovedrolleinnehaveren er 23 år gamle Eili Harboe fra Stavanger, som tidligere har spilt i filmer som «Kompani Orheim» og «Kyss meg for faen i helvete».

LES OGSÅ: – Jeg måtte bare gjøre denne filmen

Sterke konkurrenter

«Fluefangeren» beskrives som et politisk drama som fanger vekst og fall av et diktatur i et klasserom. Fluefangeren ble vist på filmfestivalen i Toronto i 2016, fikk Amandaprisen for beste regi og er den norske kandidaten til Nordisk råds filmpris i 2017. Filmen hadde norsk premiere 21. april.

Den tredje filmen, «Hoggeren», handler om Anders som vender tilbake til hjembygda etter 20 år i Oslo og flytter inn i småbruket til sine avdøde foreldre. Filmen mottok to Amanda-nominasjoner – for beste mannlige skuespiller og beste mannlige birolle. Den hadde norsk premiere 7. april.

Hvilken av disse filmene som blir den norske Oscar-kandidaten offentliggjøres onsdag 6. september.

LES OGSÅ: Trier triumferer med «Thelma»