Denne eneboligen i Eiganesveien 32 ble nylig solgt for om lag 27 millioner kroner. Boligen ble kjøpt i 2014 for 11,3 millioner kroner. Nå er den pusset opp og solgt videre. Foto: Lasse Hansen

Eiganes-perle solgt for 27 mill.

En leilighet til 37 millioner kroner og en enebolig til 27 millioner kroner har blitt solgt i Stavanger den siste tiden.

Forrige uke kunne Dagens Næringsliv avsløre at en leilighet i Borgermester Middelthons gate i Bjergsted ble solgt fra milliardær Hjørdis Kluge Smedvig til investor John Arild Ertvaag for 37 millioner.

RA kjenner også til at det gamle Krisesenteret i Eiganesveien 32 nylig har blitt solgt for om lag 27 millioner kroner. Boligen har blitt pusset opp for millionbeløp siden selskapet Inivato AS, der Rune Farstad med familie og Glenn Brun Henriksen er eiere, kjøpte boligen fra Stavanger kommune for 11,3 millioner kroner i slutten av 2014.

LES OGSÅ: Bjergsted-leilighet solgt for 37 mill.

Eiendomsmegler Endre Amdal  i Krogsveen har ikke ønsket å kommentere saken overfor RA.

Kurt Frafjord, leder i Krogsveen Rogaland, sier boligen i Eiganesveien er helt unik, men ønsker utover det ikke å si noe om det konkrete objektet. Han sier samtidig at denne delen av markedet opererer litt uavhengig av markedet ellers. 

– Det er ganske mange i vår region som har mulighet til å kjøpe bolig i denne kategorien uten store problemer, sier Frafjord til RA.

Få dyre boliger

Eiendomsmarkedet i Stavanger har fått hard medfart de siste to årene. Siste boligprisstatistikk fra Eiendom Norge viste en nedgang på 0,6 prosent i oktober, 3,9 prosent ned det siste året.

Rune Bertelsen, regionsjef i Eiendomsmegler 1, mener også den eksklusive delen av eiendomsmarkedet har vært preget av de tøffe tidene.

– Men det har i større grad gått som normalt. Kjøpere og selgere i dette markedet er ikke så utsatt for svingninger i personlig økonomi at de ikke har råd til å kjøpe slike objekter, sier Bertelsen til RA.

Han forteller at det har blitt solgt åtte eneboliger og fire leiligheter til mer enn 10 millioner kroner det siste året i Stavanger. 

37-millionsleiligheten i Bjergsted er den dyreste som har blitt solgt i Stavanger noen gang. Bertelsen tror ikke mange andre leiligheter vil være i nærheten av lignende pris.

– Det er svært få leiligheter i sentrum på 250 kvadratmeter. Du trenger ikke en hel hånd engang for å telle dem, sier han.

Han mener det har blitt bygget for få store leiligheter til at man har sett flere salg til samme pris.

– De som sitter på flotte hus har ikke funnet leilighetene som tilfredsstiller sine behov.

En leilighet som imidlertid vil kunne havne i absolutt øverste prisklasse, er den investor Alfred Ydstebø bygger på Eiganes, som etter planen skal strekke seg over nærmere 350 kvadratmeter.

– Den vil ligge nær byen i et attraktivt område. Der kan det potensielt bli ny prisrekord, sier Bertelsen.

20 mill. dyrest nå

Cecilie Vik, eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1, har for tiden det som er Stavangers dyreste bolig til salgs. I Forusvågen 43 selges eneboligen som omtales som en sjelden perle.

– Det er en flott eiendom. Vi har hatt veldig god respons, med flere private visninger allerede, sier Vik til RA.

Hun mener det er helt normalt at eiendommer i denne prisklassen ligger ute såpass lenge.

– I dette segmentet er det folk med kapital. De kjøper boliger de skal ha i lang tid, sier hun.

Boligen i Forusvågen har hatt om lag ti interessenter. Det har ikke blitt gjennomført noen fellesvisninger, kun privatvisninger.

– Her er det snakk om at man vil ha interessenter som er reelt interessert, ikke bare de som stikker innom på en søndagsvisning fordi de er nysgjerrige, sier Vik.