Dylan TEUNS (BMC RACING TEAM) etter dagens etappe av Arctic Race of Norway. Her fra målområdet på Finnvikeidet utenfor Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Dylan Teuns vant Arctic Race

Belgieren Dylan Teuns forsvarte sin sammenlagtledelse da han både vant den avsluttende etappen og Arctic Race of Norway søndag. August Jensen ble nummer to.

Teuns slo til på den siste stigningen på rundbaneløypa inne i Tromsø sentrum. Han så seg aldri tilbake og vant til slutt 11 sekunder foran franske Loic Chetout. Sven Erik Bystrøm tok tredjeplassen på avslutningsetappen.

Sammenlagt vant Teuns 29 sekunder foran August Jensen. Bodøværingen, som vant lørdagens etappe, hadde muligheten til å vinne sammenlagt, men da måtte han ha vunnet avslutningsetappen. Det var han ikke i nærheten av denne gangen.

Fornøyd med annenplassen

– Det var et sinnssykt støt han kom med, og jeg klarte ikke å holde hjulet hans. Jeg klarte å beholde annenplassen sammenlagt. Jeg var litt sliten etter i går, men det er godt å sikre annenplassen. Det var bra, sa Jensen til TV 2.

Etappen på 160,5 km gikk i en runde ute på Kvaløya før den ble avsluttet med tre runder inne i Tromsø by. Teuns havnet i litt problemer med rundt 12 mil igjen av etappen. BMC-rytteren måtte bruke litt ekstra krefter på å kjøre inn hovedfeltet etter å ha havnet bakpå i en lei sidevindssplitt, men det var ikke verre enn at han hadde mer enn nok krefter igjen mot slutten.

Angrep det beste forsvar

– Som det heter i fotballen, angrep er det beste forsvar. Jeg klarte å time rykket mitt perfekt og fikk en luke på toppen. Da det var igjen en kilometer og jeg ikke så noen andre skjønte jeg at det ville gå. Underveis måtte vi passe på at han nordmannen (Jensen) ikke tok noen bonussekunder, sa belgieren blant annet til arrangørens intervjuer.

25-åringen har gått til topps i flere store sykkelritt denne sesongen og kom fra sammenlagtseier i Polen rundt før turen gikk til Nord-Norge.

Teuns vant også åpningsetappen i Narvik. Alexander Kristoff vant etappe to i Bardufoss. Han endte på fjerdeplassen sammenlagt.