Slik ser Folken ut nå. Veggene har blitt lysegrønne, gulvet har blitt slipt og malt i en mørk lillafarge og dørene har blitt lyselilla.

Dugnadsånd ga utsolgt Folken

Ni band spilte gratis på Folken på lørdag. Inntektene gikk til oppussing av lokalet. Publikum stilte opp og litt til.

- Dette blir kanon! sa Terje Winterstø Røthing fra Skambankt før det braket løs i det nyoppussede Folken. Og kanon ble det. Festkonserten som ble arrangert for å finansiere oppussingen ble utsolgt tidlig på lørdagen, og etter festlighetene var over var det ikke et tørt sete i salen.
– Samtlige band som spiller i kveld har hatt noen av sine beste konsertopplevelser på Folken, både på scenen og som publikummer. Så dette er noe vi gleder oss veldig til, sa han.

Tommy Svela, produksjonssjef i Folken sier at denne kvelden er noe Folken lenge har villet få til lenge.

- Vi har snakket om det så lenge jeg har vært på huset, men på grunn av økonomien har vi vært nødt til å vente. Det var veldig godt å endelig få gang, sa den engasjerte produksjonssjefen.

Art Deco møter Hendrix

Gulvet har fått en overhaling og veggene er nå i samme farge. Folken-sjef Mariann Bjørnelv sier de ble sjokkert når de ble presentert fargevalget.

– Det skulle være mørkelilla gulv, lyselilla dører og lysegrønne vegger. Vi visste ikke hva vi gikk til, men det ble beskrevet som «Art Deco med en dash av Jimi Hendrix», sa hun under åpningstalen.

Gulvet i Storsalen har tidligere vært så slitt og druknet i øl at det ikke har vært mulig å få rent. Nå derimot klarer man faktisk å løfte beina etter å ha slått seg løs foran scenen. I det minste tidlig på kvelden. Ølglass og svette kropper føk veggimellom fra start til slutt på den seks timer lange festen.

Dugnadsånd

Ifølge Svela var det ikke vanskelig å få band til å stille opp gratis for Folken denne kvelden.

– Det var heller andre veien, at vi ble ringt opp av band som ville ta i et tak for Folken, sier han. Selv sto han også på scenen med bandet Purified in Blood, og mener det var en selvfølge at de stilte opp.

– Det var med oss som andre band, hadde vi ikke konserter andre plasser denne kvelden ville vi selvfølgelig stille opp for Folken slik Folken har stilt opp for oss, sier han.

Ett band som hadde konsert et annet sted samme kveld men likevel ville bidra var Hold Fast. De var ikke reklamert for nettopp av denne grunnen, men klokken 23:00 på kvelden skrev dem på sine Facebook-sider at de etter endt konsert på Tribute skulle de hive seg i bilen og avslutte festen på Folken i Stavanger.

Rørt over initiativet

Bjørnelv ble nærmest rørt til tårer under sin takketale mellom slage(r)ne.
– Denne kvelden er et resultat av at alle de som er glad i Folken har stilt opp uten at vi nesten ikke har trengt å spørre engang. Vi er så overveldet og stolte over responsen, og jeg kommer snart til å begynne å grine. Tusen takk for at dere har betalt billett for å la oss drive Folken videre i ti, tyve, tredve, femti år til, sa hun.