Drømmer om NFL

\]\]> Stavanger-gutten Kåre Vedvik er kicker i toppen av amerikansk collegefotball.

Tidligere i år fikk Ålgård-gutten Håvard Rugland stor oppmerksomhet da han ved hjelp av Youtube sikret seg prøvespill for NFL-klubben Detroit Lions.

I skyggen av «Kickalicious» befinner en 19-åring fra Stavanger seg: Kicker-talentet Kåre Vedvik. Han jakter samme drøm som Rugland.

- Jeg skal satse alt på å nå NFL. Nåløyet er trangt, men hvis marginene er med meg kan jeg klare det, sier Vedvik til RA.

Thundering Herd

19-åringen er nå i troppen til Marshall Universitys collegelag Thundering Herd, som spiller sine hjemmekamper på Joan C. Edwards Stadium i Huntington, West Virginia. Den har en tilskuerkapasitet på drøyt 38.000.

- Den er litt større enn Viking stadion, kan man vel si. Collegefotball er utrolig populært her borte, så da trenger man stor tilskuerkapasitet, sier Vedvik.

- Stort

Stavanger-gutten sier det egentlig ikke har gått opp for ham at han har nådd øverste nivå i amerikansk collegefotball. Av 340 lag totalt er det 120 lag på øverste nivå.

Thundering Herds sikter mot en plassering blant de 30 beste.

- Det er utrolig at jeg har kommet meg til en så bra klubb som Thundering Herd. Kompisene mine sier «vi gleder oss til du blir NFL-stjerne om noen år», men selv prøver jeg å holde en lav profil. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å nå NFL, så får vi se hvor langt det rekker, sier han.

Les alt om Vedviks vei til toppen av amerikansk collegefotball i torsdagens papirutgave av RA. Der kan du blant annet lese hvordan 19-åringen endte opp i presidentsuite på Marshall Universitys regning.

function token(){return "?t="+new Date().getTime();}swfobject.embedSWF("http://www.e-pages.dk/rogalandsavis/teasers/2126/double_auto_flip.swf"+token(), "ep_double_flip_245_44", "300", "218", "9.0.28", "", {clickTag:'http://rogalandsavis.e-pages.dk', backgroundColor:'0xFFFFFF'}, {wmode: "transparent"}, {});