Spencer Humphries hadde aldri laget hat trick som profesjonell hockeyspiller. Da det først kom kunne ikke timingen blitt bedre. Han herjet med VIF og var god i alle spillets faser. Her snakker han med TV2 etter kampen.FOTO: ESPEN IVERSEN

Drømmekveld mot erkefienden

Oilers–Vålerenga 5–2. Spencer Humphries (24) leverte to mål og en asssist, og var i drømmeland etter å ha herjet med VIF.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg har aldri tidligere laget hattrick. Ikke engang i kompishockeyturneringer. Dette var helt fantastisk, forteller backen fra Canada til RA.

Etter at han snakket med RA, ble Humphries fratatt 3–1-målet. I stedet ble scoringen gitt til Dan Kissel. Humphries fikk likevel tildelt assisten.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Forrykende kamp

I en forrykende god hockeykamp, med to meget gode lag, var det Humphries som ble den avgjørende faktoren i scoringsprotokollen.Det så han ikke helt komme. Spesielt ikke mot Vålerenga.

– Jeg ble fortalt at disse kampene var spesielle og ekstra intense da vi møtte dem på bortebane sist. Det var helt rett. Dette var noe helt spesielt. Atmosfæren på tribunen var noe helt annet enn i de andre kampene. Det er noe helt annet. Fansen løfter deg og du ønsker å gjøre noe ekstra, sier han.

SE OGSÅ: Hockeysnakkis

Humphries har hatt en merkbar oppsving de siste kampene. Det har også Pål Gulbrandsen merket seg.

Alvorsprat

– I dag var det ikke bare målene jeg var fornøyd med. Spencer var god på alt i 60 minutter. Bunnsolid, sier trener Pål Gulbrandsen.

Humphries forteller RA at treneren tok en alvorsprat med ham etter de ti første kampene.

– Jeg var for opptatt av produksjon. Han ba meg konsentrere meg om å bruke styrken min og de defensive kvalitetene. Da skjedde det noe, sier torsdagens store helt – og fortsetter:

– Da jeg begynte å legge mer vekt på det defensive så kom det offensive automatisk.

At Oilers vant 5–2 var for øvrig ikke fordi VIF var dårlige. Tvert imot. Oilers var bare bedre og malte dem i stykker. Men etterpå handlet alt om Humphries.

– Lov meg at dere putter ham på førstesiden, sa klubbeier Tore Christiansen.

Og gliste bredt.

LES OGSÅ: Feiret hattrick med valgvake

Hyller spillernes tålmodighet

Trener Pål Gulbrandsen fant ikke mye negativt ved måten Oilers opptrådte på – i en meget god kamp mot VIF. Spesielt lot han seg imponere over roen spillerne utviste da de kom under 1–0. I stedet for å få panikk malte laget bare på. Mot slutten var det ett lag på isen.

– Vi kom under, men ingen lot seg stresse. Vi var tålmodige, spilte vårt spill og tok vare på sjansene.

Han var også svært fornøyd med at laget fikk noen sjanser i overtall ut over i kampen.

– Og i den fasen av spillet var vi meget gode. Det var gøy. Dette er noe vi har snakket en del om i det siste.

Kampfakta:

Oilers – Vålerenga 5-2 (0-0, 2-1, 3-1)
DNB Arena, 4182 tilsk.
Mål: 1. periode: Ingen.
2. periode: 0-1 (20.49) Tobias Lindström (Rasmus Ahlholm, Henric Nordin), 1-1 (33.27) Daniel Kissel (Mark Van Guilder, Tommy Kristiansen), 2-1 (38.51)Spencer Humphries (Markus Søberg).
3. periode: 3-1 (44.53) Kissel (Humphries), 4-1 (47.46) Humphries (Van Guilder, Kissel), 5-1 (50.45) Joshua Soares, 5-2 (53.08) Jonas Knutsen (Tallak Lyngset, Lindström).
Utvisninger: Oilers3 x min. Vålerenga 3 x 2 min.
Skudd: 44-33
Dommere: Roy Stian Hansen og Robert Hallin