Eirik Tage Johansen fikk en overraskende sjanse på europatouren i golf denne uken og grep den med begge hender på første runde. Foto: AP Photo/ Francisco Seco

Drømmecomeback for Johansen

Eirik Tage Johansen (34) hadde ikke spilt på europatouren i golf på seks år da han fikk et overraskende wild card i Italia denne uken gjennom golfforbundet. Nå er Stavanger-proffen med i tetstriden blant tidligere major-vinnere og Ryder Cup-spillere.

Følg RA Sporten på Facebook!

Blant store golfprofiler som Thomas Björn, Mike Weir, Alvaro Quiros Edoardo Molinari og Robert Karlsson gjorde golfveteranen fra Madla det meste ut av muligheten og klinte til med en runde på 65 slag på Sicilia i den første av fire runder.

Det førte ham helt opp på 12. plass etter første runde og han har utvilsomt sjanser for en meget god plassering og stor pengeutbetaling om han fortsetter i samme spor.

Torsdag hadde Johansen en eagle og fem birdies på sin runde. Kun en bogey gjorde han.

LES OGSÅ: Jenteboom i lokal toppgolf

Det var skikkelig kjekt å være tilbake - selv om jeg er litt på besøk her. Det var gøy å treffe gamle venner. I dag fikk jeg også uttelling på banen, sier han til RA.

Johansen spiller egentlig på nivå to, men skader og sykdom har gjort at han kun har spilt én turnering så langt i år.

Nå handler det bare om å kose seg og se hvor mange birdier jeg kan lage. Så får vi se hva dette blir til, sier han.

LES OGSÅ: Tror på europatour-plass

Golfproffen kan sikre seg en solid bonusutbetaling av euro om han klarer å komme seg med til helgens spill med nok en god runde fredag. Potten i Italia er på totalt en million euro.

Det er helt andre summer enn det spilles om på proffgolfens andre nivå.

Dit skal han uansett tilbake etterpå.

  Nå blir det spill nesten hver uke framover etter planen, sier han.