Dominans til å glise av

Oilers–Frisk 5–1. Dan Kissel hadde alle verdens grunner til å smile sitt bredeste glis etter hat trick i NM-finale tre. Rekken hans har nå laget ti av elleve mål i finaleserien.

Hurtigtoget fra Chicago satte inn mål nummer én, to og tre for kvelden onsdag. Han la ikke skjul på hvor glad han var etterpå.

– Dette setter jeg som det viktigste hat-tricket i karrieren min. De kommer sjeldent. Med finale på hjemmeis, foran en full hall, er dette størst, slår Kissel fast overfor RA.

Oilers kom ut som en kule fra start etter tap i finale to. Laget var kort og godt strålende. Spesielt i den første perioden utklasset de Frisk. Bortelaget var heldige som slapp med 0–1 i sekken.

Best av alle isens aktører var herrene Dan Kissel, Eric Nystrom og Mark van Guilder.

Har scoret ti av elleve mål

Andrerekken til Oilers er brennhet. Så enkelt er det. Ti av de elleve målene til Oilers i denne finaleserien har de laget. Slikt stinker det nytt NM-gull av.

– Det går bra for rekken vår nå. Det er liten tvil om det, sier Kissel.

Han og Mark van Guilder har herjet sammen hele sesongen, men med den tidligere NHL-stjernen Eric Nystrom oppe iblant dem er trioen nærmest uimotståelig for norske forsvarere. Nivået er enkelt og greit for høyt til at noen med arbeidssted Get-ligaen klarer å hanskes med dem.

– Nystrom gjør det ekstremt lett å være oss andre. Han er helt suveren til å forechecke og vinner absolutt alt av dueller. Han får tak i pucken hver gang. For en spiller, slår Mark van Guilder fast.

For selv om det er van Guilder og Kissel som oftest står for målene, er det Nystrom som ligger bak veldig mye av det som skjer. Slik var det igjen onsdag.

Nystrom med kunstpasning

Pasningen til Dan Kissels tredje mål var noe av det flotteste og frekkeste i DNB Arena siden den ble bygget. Det var kort og godt hockeykunst over måten Nystrom fikk halve Frisk til å vente skudd, mens han i stedet passet Kissel på blankt mål.

– Jeg prøvde meg selv en gang først. Pucken hoppet og spratt, men jeg måtte jo gi Kissel hat trick, sier Nystrom.

– For en pasning! Tre mann gikk jo rett i bakken. Det var fantastisk å se på. Smart pasning fra en smart spiller, sier van Guilder.

Med seieren onsdag leder Oilers 2–1 i kamper. Med en ny seier på borteis fredag vil Oilers gi seg selv matchpuck i finaleserien på søndag hjemme i DNB Arena.

– Det er et naturlig mål, men det blir ikke lett, sier Dan Kissel.

Mark van Guilder, som er med i sitt første sluttspill for Oilers, ser også det som et naturlig mål. Get-ligaens poengkonge nyter hvert sekund av det som skjer i sluttspillet.

– Dette er fantastisk gøy. Jeg håper spillerne som har vært med på dette noen år setter like stor pris på det som meg.

NM-finale ishockey, 3. kamp (best av 7):
Oilers–Frisk Asker 5–1 (1-0, 2-1, 2-0), sammenlagt 2–1
DNB Arena, 4250 tilskuere
Mål: 1. periode: 1–0 (19.12) Dan Kissel (Mark Van Guilder, Spencer Humphries).
2. periode: 2–0 (24.36) Kissel (Eric Nystrom), 2–1 (36.45) Mathias S. Baar (Marius Hansen, Jimmy Andersson), 3–1 (38.52) Kissel (Nystrom).
3. periode: 4–1 (46.57) Timothy Kunes (Guilder), 5–1 (53.57) Guilder (Humphries, Kunes).
Dommere: Ole Stian Hansen, Lillehammer og Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.
Utvisninger: Stavanger 1 x 2 min. Frisk Asker 5 x 2 min.
Skudd: 27–27
Gjenstående kamper, 7/4, 9/4, ev. 11/4 og 13/4.