Dobbelt RIL-tap NM-finalene

Randaberg volleyballs kvinnelag tapte 3-1 i cupfinalen i Oslo mot Førde. Herrene fulgte opp med å gå på en 3-0-smell mot samme motstander.

Følg RA Sporten på Facebook!

På en lørdag hvor både Randabergs damelag og herrelag spilte NM-finale mot Førde var damene først i aksjon i Ekeberghallen. Dessverre for dem ble det ingen kongepokal denne gangen.

Førde kom best i gang og vant første settet med 25-15. I det andre sette slo RIL tilbake og vant 25-18. Det tredje tok Førde seg av med 25-19 og RIL måtte utligne.

Det klarte de ikke og tapte 25-21 i det fjerde settet.

Andre strake finaletap

Dermed er Førde cupvinnere og RIL tapte sin andre strake finale.

Spilletiden var på 1 time og 51 minutter og Hanne Haugen Zylstra ble beste poengplukker for Randaberg med 17 poeng.

Det er første gang at cupfinalene går mellom samme klubber både på dame- og herresiden. Før kampen var trener Espen Sørbø klar på at Førde var favoritter.

De har ikke tapt før denne sesongen, men slike kamper har en tendens til å leve sitt eget liv, sa han.

Også herrene tapte

Siste gullsjanse ble også forspilt da herrene spilte finale senere på dagen. Tor Ragnar Giljes mannskap tapte i tre strake sett.

Førde vant 25-20, 25-19 og avsluttet med 25-22.

Det var faktisk litt overraskende at vi skulle tape. Jeg hadde ikke trodd det. De var bedre. Vi gjorde alt for mange personlige feil. Hver gang det ble jevnt tok vi ikke det siste steget. Det var snakk om et par baller tapt i hvert sett som skilte i denne finalen.

Kunne dere gjort noe annerledes?

Nei. Det har litt med dagsform også. Det vi skulle gjøre klarte vi ikke gjennomføre. Vi var for dårlige å treffe de vi skulle i serv. Så klarte ikke å presse dem. Vi hang heller ikke med på tempoet på kantene deres, sier veterantreneren og fortsetter:

Så var Førde gode. Rett og slett. Ikke sånn at jeg sitter igjen med noen følelse av å bli knust. Det var en dårlig kamp. Ingen enkeltspillere som kan skyldes på. Det var jevnt over med småfeil fra alle som felte oss.

Han håper det ikke går lenge til neste finalesjanse.

Vi har et bra lag nå og får bygge på det. Så får vi se neste år. Men dette var surt.

Dermed forspilte Randaberg den unike muligheten til å ta gull både i dame- og kvinneklassen.