Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i DN, savnet spesielt spørsmål fra Ap til oljeministeren. Foto: NTB Scanpix

DN-redaktør skjønner bekymringen

– Helt absurd å ikke spørre oljeministeren et eneste spørsmål slik situasjonen er nå.

Følg RA på Facebook og Twitter!

Politisk redaktør i DN, Kjetil B. Alstadheim, skrev i går kommentaren «Oljekrise? Hvilken oljekrise?», hvor han beskrev oljeminister Tord Lien som urolig vred seg i halvannen time etter at han ikke fikk et eneste spørsmål om oljekrisen i Stortingets spørretime.

– Det er helt absurd med tanke på den situasjonen Norge er i. Her var oljeministeren tilgjengelig i halvannen time for å svare på den alvorlige situasjonen og den virkeligheten som folk på Vestlandet står i, sier Alstadheim til RA.

LES OGSÅ: NHO-sjef Svein Olav Simonsen trist over ignorante Oslo

– Jeg skjønner bekymringen til næringslivet i Rogaland, legger han til.

– Hva kunne partiene spurt om?

– Mye. Hva han gjør nå. Hva regjeringen kan gjøre for å gjøre situasjonen mindre vanskelig for næringen. SV og Venstre kunne benyttet sjansen til å spørre om det grønne skiftet. Tord Lien skal til Brussel fredag for å snakke om norsk gass. Det ville vært et tema å ta opp, svarer DN-redaktøren, som aller mest savnet spørsmål fra Ap.

– Ap hadde to hovedspørsmål. To muligheter til å ta det opp, men brukte den ikke. Ap har vært krass i kritikken mot regjeringen, som de mener kommer for seint og med for lite. Når ikke engang Ap tar opp noe med Lien når de har sjansen, så mister Ap troverdighet i debatten.

LES OGSÅ: – Vet hva svar Lien ville gitt