David Guetta. Foto: Joel Ryan/Invision/AP

DJ-legende topper ny festival

Første helg i september står legenden David Guetta på scenen i det som er den aller første festivalutgaven av Utopia. Med seg på hovedscenen får han Highasakite og Julie Bergan.

– Det å presentere verdensstjernen David Guetta til en førstegangsfestival i «lille Stavanger» gjør jeg med en stor dose stolthet og litt ærefrykt, sier festivalsjef for den nye Stavanger-festivalen Utopia, Espen Yung Svendsen, til RA.

Onsdag presenterte han og Stavanger konserthus de første av mer enn 20 artister og band som skal på scenen under pop- og EDM-festivalen. Headlineren i september blir verdensstjernen David Guetta, sammen med norske Julie Bergan og Highasakite.

– Vi startet med disse artistene for å vise at vi har en viss bredde. Vi vil nå ut til mange, helst alle, med et program som omfavner et segment som ikke akkurat har vært bortskjemt i denne byen, sier Svendsen.

Støttespiller

– For konserthuset er dette en stor begivenhet. Utopia er en byfestival som skal gro fast i Stavanger og komme igjen år etter år, sier administrerende direktør ved Stavanger konserthus, Per-Harald Nilsson.

Han sier konserthuset vil være støttespiller for Utopia i byen hvor de fleste festivaler har kort levetid.

Festivalsjefen mener samarbeidspartnerne deres er vitale for prosjektet.

– I Stavanger finnes kun ett sted vi kunne bruke for vårt formål, nemlig utenfor konserthuset. De har i tillegg allerede tilhengere og troverdighet som hjelper oss å komme oss videre, sier Svendsen.

Han tror ikke at området utenfor konserthuset, som blant annet har blitt beskrevet som kaldt og hardt, vil legge en demper på stemningen.

– Det skal bli enkelt å skape god stemning med 10.000 mennesker, mye varme og glede.

Mange har prøvd

Å arrangere festival i Rogaland er ikke bare enkelt. Festivaler som Lydbølger, Rått og Råde og Classic Rock Festival har alle prøvd seg, men ikke overlevd mer enn noen få år. Svendsen har likevel troen.

– Vi ser at studentandelen og konsertinteressen øker i Stavanger. Jeg tror vi kommer inn på rett sted og til rett tid, sier han.

Han tror tiden der alle festivaler går konkurs er forbi, men legger også til at det gjør seg med en veletablert eiergruppe og samarbeidspartner.

– De har mye kompetanse og tyngde i ryggen. Slik får vi artister som David Guetta.