Ian Burchnall har ikke planer om å revolusjonere Vikings treningsarbeid i 2017, men enkelte nye grep blir det med ham som hovedtrener. Klubben har sin første økt i oppkjøringen på mandag i Vikinghallen. FOTO: PÅL KARSTENSEN

Disse treningsgrepene tar Viking

Ian Burchnall har planer om å sende spillerne oftere i gymmen i 2017. Han ser også for seg å øke intensitet og mengde i treningsarbeidet noe – med en ung stall som vil tåle det.

Følg RA Sporten på Facebook!

Når Viking starter oppkjøringen sin på mandag, kan spillerne vente seg enkelte endringer i opplegget. Ingenting helt revolusjonerende, men den nye treneren tar tak i noen detaljer.

– Den største endringen i oppkjøringen kommer nok i form av måten vi har satt opp treningskampene. Men spillernes rutiner på trening vil nok også endres litt. Vi vil blant annet ha dem inne i gymmen oftere med Sean Culliane, forteller Burchnall til RA.

LES OGSÅ: Prioriterer jakten på en midtstopper

– Et ungt lag tåler mer

Det blir ikke store økninger i antall treningstimer, men han regner med at det vil gå opp litt. Det er i intensitet og kvalitet han håper den største forskjellen skal ligge.

– Med et så ungt lag bør kapasiteten til å trene hardt være stor, mener Burchnall.

At alle de unge spillerne får litt mer muskelmasse, er nok heller ikke en dårlig idé.

Engelskmannen har hele tiden vært klar på at han ønsker et litt mer offensivt og aggressivt Viking i 2017. Laget slapp ikke inn mange mål i fjor, men scoret for lite.

Likevel tror han ikke svaret direkte er å bruke mer tid på å utelukkende trene på den offensive delen av spillet i oppkjøringen. Svaret hans er mer indirekte trening på denne biten.

– Forsvar og angrep henger sammen. Når vi har ballen, må vi også tenke forsvar. Vi er et mye bedre lag offensivt når vi er gode i det defensive presset. Det gir muligheter, sier Burchnall.

Å piske spillerne til å få bedre kondisjon, slik at de kan spille Klopp-aktig pressfotball, er en ting. Han anslår at laget vil trene mer og er klar på at det vil henge sammen med treningsprogrammet.

– Samtidig må også spillestilen vår dikteres av hvilke spillere vi har tilgjengelig. Noen ganger må vi kanskje legge oss dypere for å kontre. Vi må være fleksible. Men om vi ønsker å være mer aggressive, betinger det at vi er i bedre form.

LES OGSÅ: Slik var Vikingåret fra A-Å

Stikk til Ingebrigtsen

Tidligere Viking-assistent Kåre Ingebrigtsen mener at hans RBK trener mer enn alle andre. Han sa følgende til VG i høst:

– Jeg tror fortsatt vi trener mest og best. Merker på alle kampene vi spiller, siste halvtimen, så sliter motstanderen med oss. Så er det kosthold. Spillerne spiser frokost, lunsj og noen ganger middag her. Vi har kontroll på hva de spiser og tror vi er dem i norsk fotball som har kommet nærmest at spillergruppen lever som toppidrettsutøvere, var Ingebrigtsens ord.

Ian Burchnall har stusset over akkurat den påstanden.

– Jeg har registrert det. Hvordan han kan komme med slike uttalelser skjønner ikke jeg. For å kunne kvalitetssikre at de trener mest må han nesten ha hacket seg inn i min PC. Slike ting har en tendens til å bli en sannhet. RBK har veldig mange gode spillere og de vinner kamper. Det er godt mulig de trener mest, men jeg skjønner ikke hvordan de kan vite det så sikkert, sier Burchnall – og fortsetter:

– Mange peker også på hvilke lag som løper mest når de skal understøtte slike påstander. Jeg er mer opptatt av at laget skal løpe smart.

LES OGSÅ: Dette ønsker de for sine klubber i 2017

GPS-fordeler

At Burchnall fikk beholde Sean Culliane som fysisk trener, er noe han setter stor pris på. Waliseren var i fjor i arbeidspraksis i Viking og hadde ansvaret for innføringen av GPS-systemet.

Nå har han skrevet en vanlig avtale med klubben. Han skal også ha enkelte økter hos Wang – uten at det kolliderer med jobben i Viking.

– Det betyr mye at han fikk fortsette. Nå kommer kjæresten hans etter, og så vidt jeg vet han har skrevet under en toårig avtale, sier Burchnall.

Ikke minstnår det gjelder å opprettholde GPS-arbeidet er han viktig.

– Det første året med GPS-systemet har gitt oss veldig målbare retningslinjer for hva som fungerer for de forskjellige spillerne. Det er for eksempel nyttig å se hvilke data vi hadde etter å ha vunnet kamper. Det gir oss store fordeler. Så er det veldig nyttig når det kommer til det individuelle. Kanskje enda mer for Sean og Hallvard Øen Grova enn for meg.

Viking har sin første økt i år mandag i Vikinghallen.