Annonse
Øverst fra venstre: Bent Høie, Olaug Bollestad, Solveig Horne, Terje Halleland, Geir Pollestad, Hege Haukeland Liadal, Solfrid Lerbrekk. Nede fra venstre: Margret Hagerup, Torstein Tvedt Solberg, Aleksander Stokkebø, Roy Steffensen, Hadia Tajik, Sveinung Stensland og Tina Bru.

Disse er inne fra Rogaland

Her er den nye benken fra Rogaland, skulle nåværende resultat bli endelig.

Annonse
Rogalandsavis

Av: Ingunn Walderhaug og NTB

NB! Dette er resultatet når 99,8 prosent av stemmene i Rogaland er talt opp.

Lenge lå det an til at Arbeiderpartiet skulle få tre mandater i Rogaland – det samme som i 2013.

Men i løpet av tirsdag ettermiddag endret landskapet seg i takt med at flere stemmer ble talt opp. Plutselig var Øystein Langholm Hansen inne på Stortinget som Arbeiderpartiets fjerde mandat fra fylket, mens Høyres Aleksander Stokkebø falt ut.

Rundt klokken 18 var det bare 53 stemmer som skilte de to kandidatene, men utover kvelden styrket Hansen ledelsen og lå 241 stemmer foran Stokkebø. Det er også status onsdag morgen.

 

Bent Høie (Høyre)

Bent Høie er førstekandidat for Rogaland Høyre. I stortingsperioden 2013 til 2017 har han vært helse- og omsorgsminister i regjeringen Solberg. Høie, som kommer fra Randaberg, har vært innvalgt på Stortinget siden år 2000 og er nestleder i partiet Høyre.

Bent Høie

Hadia Tajik (Arbeiderpartiet)

Hadia Tajik er førstekandidat for Rogaland Arbeiderparti og kommer fra Bjørheimsbygd. Hun har vært innvalgt på Stortinget siden 2009 fra Oslo valgkrets. Tajik var kulturminister i Jens Stoltenbergs regjering fra 2012 til 2013 og har i denne perioden vært leder i Justiskomiteen.

Hadia Tajik

Solveig Horne (Fremskrittspartiet)

Solveig Horne fra Haugesund er førstekandidat for Rogland Fremskrittsparti. Fra 2005 har hun vært innvalgt på Stortinget fra Rogland og har i Erna Solbergs regjering fra 2013 vært barne- likestillings- og inkluderingsminister.

Solveig Horne

Tina Bru (Høyre)

Tina Bru er fra Moss, men bor i Sandnes. Hun har vært innvalgt på Stortinget fra Rogland fra 2013. Bru mer medlem i Energi- og miljøkomiteen.

Tina Bru

Olaug Bollestad (Kristelig Folkeparti)

Olaug Bollestad er førstekandidat for Rogaland KrF. Hun kommer fra Stavanger og har siden 2013 representert Rogaland på Stortinget. Her har hun vært medlem av Stortingets helse- og omsorgskomité.

Olaug Vervik Bollestad

Torstein Tvedt Solberg (Arbeiderpartiet)

Torstein Tvedt Solberg fra Stavanger er Arbeiderpartiets andrekandidat fra Rogaland. Han har sittet på Stortinget siden 2013 og er medlem av Finanskomiteen. 

Torstein Tvedt Solberg

Roy Steffensen (Fremskrittspartiet)

Roy Steffensen er Fremskrittspartiets andrekandidat fra Rogaland. Han har sittet på Stortinget siden 2013 og er medlem av Finanskomiteen.

sze6aed3

Sveinung Stensland (Høyre)

Sveinung Stensland er Høyres tredjekandidat fra Rogaland. Han kommer fra Haugesund og har representert Rogaland på Stortinget siden 2013. 

416Sveinung Stensland3

Hege Haukeland Liadal (Arbeiderpartiet)

Hege Haukeland Liadal fra Haugesund ble valgt inn på Stortinget i 2013. Her sitter hun i Familie- og kulturkomiteen.

78770.jpg

Terje Halleland (Fremskrittspartiet)

Terje Halleland er Fremskrittspartiets tredjekandidat fra Rogaland. I perioden 2009 til 2013 var han Rogalands førstevara på Stortinget og fra april 2016 til april 2017 var han konstituert statssekretær i Landsbruks- og matdepertementet.

Terje Halleland

Geir Pollestad (Senterpartiet)

Geir Pollestad er Senterpartiets førstekandidat i Rogaland. Pollestad kommer fra Nærbø og har representert Rogaland for Senterpartiet på Stortinget siden 2013. Her har han vært statssekretær i Samferdselsdepartementet og i Olje- og energidepertementet.

Geir Pollestad

Margret Hagerup (Høyre)

Margret Hagerup er Høyres fjerdekandidat i Rogaland. Hun har representert Rogaland for Høyre på Stortinget siden 2013 og har her vært medlem i familie- og kulturkomiteen.

Margret Hagerup

Øystein Langholm Hansen (Arbeiderpartiet)

Øystein Langholm Hansen er Arbeiderpartiets fjerdekandidat i Rogaland. Han er LOs distrikssekretær i Rogaland og stilte også til valg for Stortinget i 2013.

Langholm Hansen

Solfrid Lerbrekk (Sosialistisk Venstreparti)

Solfrid Lerbrekk er Sosialistisk Venstrepartis førstekandidat i Rogaland. Hun kommer fra Jæren. Fra 2013 til 2017 har ikke Rogland SV vært representert på Stortinget, men kan nå bli det med Lerbrekk.

solfrid lerbrekk

Annonse