Dette vil Oilers bedre fra fjoråret

Oilers-trener Pål Gulbrandsen går inn i den «vanskelige» andresesongen som trener, og har flere utviklingsmål for hvordan både han og laget kan gjøre det bedre enn i fjor.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi prøver å jobbe veldig omfattende med den individuelle utviklingen til hver enkelt spiller, og samtidig også være mer bevisste på målsettingene vi setter oss underveis. Det er en av de tingene vi har snakket om hvor vi har hatt størst utviklingspotensial, sier han og fortsetter:

– Vi har flinke spillere som er villige til å trene mye, og da må vi være flinkere til å systematisere den treningen og følge det opp hver eneste dag. Det har vi som utviklingsmål i trenerteamet, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Thoresen tror på mer Oilers-jubel

Tøffere serie enn i fjor

Lørdag møter Oilers, nærmest tradisjonen tro, Frisk Asker i serieåpningen hjemme.

– Hehe, ja den tradisjonen må du spørre forbundet om, da vi ikke har noe med oppsettet å gjøre. Men det blir en kamp mellom de to beste lagene fra forrige sesong allerede i første kamp, og da må vi prøve å ta med oss farten vi har i kroppen fra CHL-kampene og trykke til fra start, sier han.

RA tipper at det er nettopp Frisk, sammen med Storhamar og Sparta som vil presse Oilers tøffest i årets GET-liga.

– Frisk kommer til å bli et topplag også denne sesongen, og jeg tror de vil bli enda mer stabile enn i fjor. De er godt disiplinert, har gode ferdigheter med puck og er flinke til å balansere forechecken og styrespillet sitt, er dommen fra Oilers-treneren.

RAs hockeyekspert Glenn Åsland mener det er fullt mulig at Oilers beholder hegemoniet, men at de får tøffere motstand i årets sesong enn i fjor.

– Jeg tenker da først og fremst på Storhamar, som har forsterket seg med tanke på det offensive spillet. I tillegg tror jeg familien Thoresen der oppe vil påvirke det offensive spillet og få inn den samme viljen til å blø for drakten, sier han.

LES OGSÅ: Oilers ut av CHL med hevet hode

Tore Christiansen kan bli en joker

Åsland tror ikke Oilers nødvendigvis kommer til å prestere like godt fra start som i fjor, men at laget kanskje vil prestere jevnere sett under ett.

– Det største usikkerhetsmomentet i Oilers er alle de nye spillerne som skal erstatte de som forlot klubben. Jeg tror de trenger en lengre periode for å spille seg inn enn det de har fått nå i CHL-kampene, sier han.

I fjor hentet Oilers inn Eric Nystrom som endret på hele bildet, og Åsland ser ikke vekk fra at Oilers-eier Tore Christiansen kan bli en liten joker oppe i det hele hvis den implementeringen av de nye Oilers-spillerne ikke går som en håper.

– Ting skal gjenskapes, og det er ikke alltid det går på skinner. Men både Tore og klubben er såpass ressurssterke at de kan hente inn spillere når som helst, sier han.

LES OGSÅ: Seks kilo lettere Soares er revansjesugen