Dette var straffen Stavanger-golferne ga seg selv

Etter flere seire i lag-NM i golf for Stavanger GK ble det i år en skuffende femteplass. Etter en svak dag to måtte lagkameratene i Stavanger golfklubb gå med buksene på knærne fra klubbhuset til bilen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Se videoen her

Stavanger golfklubb holdt følge med suverene Miklagard den første dagen under lag-NM, men kollapset på dag to. Dermed ble det tøft å holde motivasjonen oppe.

– Etter dag én var vi ett slag eller to bak dem, før vi slapp opp noen slag på bestballen den andre dagen. Hele dag to var egentlig ganske dårlig, og da vi ga vekk så mange slag, var det egentlig kjørt, sier Aksel Kristoffer Olsen til RA.

Han har vært med på å vinne lag-NM med lagkameratene i Stavanger golfklubb tidligere, og sier at det ikke spiller så stor rolle for dem at de til slutt endte på femteplass.

LES OGSÅ: Nå er han bedre enn både Tage og Tiger

Tatt med buksene nede

– Det er litt sånn golfen fungerer. Jeg og en lagkamerat feilberegnet litt på siste hullet, og tapte et par slag der. Det var ikke mer enn det som skulle til for å havne utenfor pallen, sier Olsen og fortsetter:

– Vi hadde som mål å vinne, og når det ikke var mulig, så forsvant litt av motivasjonen. Det var skuffende for oss alle, og da spiller det ikke så stor rolle hvordan det gikk til slutt, forteller han.

Etter den skjebnesvangre dagen la guttene i golfklubben ut en noe spesiell video på Facebook, da laget gikk med buksene nede fra klubbhuset til bilen. Det var Norsk Golf som først omtalte saken.

– Det var kaptein Are Friestad som kom med den ideen om at hvis det ikke gikk bedre enn minus åtte i den fourballen vi spilte, så skulle vi gå med buksene nede. Det var en spesiell tur, da det tar lang tid å gå med buksene nede på knærne, sier Olsen og ler.

LES OGSÅ: Stavanger-golfer er het i USA

Gleder seg over de yngre

Stavanger golfklubb har vært blant de beste de siste ti årene, og Olsen er glad for at det gror godt også bak han i de andre divisjonene i lag-NM.

– Vi har alltid stilt med ganske godt lag og kjempet i toppen de siste ti årene, og alltid hatt et par på landslaget. Samtidig har vi hevdet oss på region og klubbnivå, så det er kult å se at det kommer opp nye og yngre spillere etter gamlinger som meg, sier Olsen.

Selv om elitelaget for herrer ikke kom på pallen, ble det flere medaljer på de lokale lagene under lag-NM i helgen.

Eliteklassen i lag-NM for både herrer og damer ble arrangert i Drammen i helgen, og der herrene kom utenfor pallen kjempet damene om seieren hele veien. Til slutt endte det med sølv på damene i Stavanger GK, fire slag bak Oslo som vant på totalt 490 slag over de fem rundene.

I 1. divisjon avdeling vest for herrer ble det bronse på arrangørklubb Sola GK, 21 slag bak seirende Losby. På damesiden var det også Losby som vant, fire slag foran arrangørklubben Sola GK.

2. divisjon ble arrangert på Solastranden golfklubb, og der var det arrangørklubben som vant overlegent i dameklassen, mens det var Sunnfjord som tok en knepen seier i herreklassen.

LES OGSÅ: Stavanger-duo sikret dobbelt NM-gull