Dette sa Oilers-treneren etter sesongens første kamp uten poeng

Oilers ble senket av tidligere Oilers-profil. Oilers-trener Bjorkstrand ønsker å se mer på detaljene.

Oilers gikk av isen helt uten poeng for første gang denne sesongen. 5-2 sto det på kuben i Eidsiva Arena da sluttsignalet gikk.

– Jeg synes at vi startet bra i første periode. Det var en god periode, og vi scoret et mål. Etterhvert gikk vi ikke på returene og skapte sjanse nummer to og tre i angrep. Det var flere detaljer jeg vil peke på, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand til RA etter kampen.

Ikke påvirket av MS-kampen

Han tror ikke den dårlige oppvisningen mot Manglerud Star på søndag påvirket kampen mot Lillehammer.

– Det har nok ikke påvirket oss med søndagens kamp. Jeg synes jo at vi startet godt, så det har ikke noe med den kampen å gjøre. Jeg vil ikke skylde på den kampen. Det var detaljene som avgjorde, sier Oilers-treneren.

Holm ble benket

I et forsøk på å skape energi i laget tok Bjorkstrand grep før tredje periode. Målvakt Henrik Holm ble benket. Jonas Wikstøl kom inn for Holm.

– Vi prøvde å få gang på laget før perioden. Det hender at det hjelper å bytte målvakt for å gi energi til laget.

– Så du var ikke misfornøyd med Holm?

– Absolutt ikke. Det var ikke siden vi ikke var fornøyd, det var for å skape energi, slår Bjorkstrand fast.

Senket av tidligere Oilers-spiller

Tidligere Oilers-spiller Stephan Vigier gjorde tre målpoeng i løpet av kampen, med mål og to assist. Bjorkstrand la ikke spesielt merke til sin tidligere spiller.

– Jeg så ikke ekstra etter han, men vet jo at han er en god spiller. Han er en nøkkelspiller uansett hvor han spiller, men jeg bemerket meg ikke poengene hans i kveld, sier Bjorkstrand.

Vigier var selv fornøyd med seier mot gamlekluben, og er fornøyd med formen til Lillehammer.

– Det var en god kamp. Vi klarte å bygge videre fra den gode kampen mot Storhamar, og vi ønsket å vise at vi kan spille gode kamper. Det er kjekt å gjøre det mot gode lag, sier Vigier til RA.

Han synes det var gøy å spille mot sin gamle klubb på hjemmebane.

– Det var fint. Jeg hadde en ny rekkekamerat, og vi fungerer godt sammen. Det er en god følelse mot gode lag. Du ønsker alltid å spille godt mot ditt tidligere lag. Vi ønsket å spille en god kamp, og vi holdt de ute av kampen en del. Vi ble belønnet for det, sier Vigier.

Toppkamp i DNB Arena

Lørdag venter Frisk Asker i DNB Arena. Laget på andreplass kommer til å kjempe om poeng, og Bjorkstrand ønsker å se på video før kampen.

– Vi tar fri fra trening i morgen. Vi skal bruke tid på å se video for å finne ut hva vi må gjøre. Så skal vi gå gjennom dette og være klar til neste kamp.

Bjorkstrand er klar på at tempoet må opp, og detaljene må på plass.

– Vi må ha høyere tempo! Detaljene blir viktige. Vi må jobbe for å skape sjanser og returer, avslutter Bjorkstrand.

Ishockey, Get-ligaen

Lillehammer-Oilers 5–2 (1-1, 3-0, 1-1)

Eidsiva Arena.

Mål: 1. periode: 1–0 (15.30) Dineen (Vigier,  Harms), 1-1 (16.07) Andreas Klavestad (Mathias Trettenes, Nolan Zajac).

2. periode: 2-1 (29.45) Vigier (Harms), 3-1 (32.47) Harms (Vigier, Ellis), 4-1 (39.23) Friestad (Nyhus).

3. periode: 4-2 (41.59) Greg Mauldin (Klavestad), 5-2 (54.30) Dineen (Persson).

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min., Oilers 2 x 2 min.