Sabi-gründer og medeier, Njål Gaute Solland, smilte godt etter at Sabi Omakase fikk tildelt en Michelin-stjerne. FOTO: TONE HELENE OSKARSEN

– Dette er som å få Oscar

Sabi-gründer og medeier Njål Gaute Solland jublet over Michelin-stjerne til sushirestauranten Sabi Omakase.

Rogalandsavis

I Sabi Sushi-restauranten i Stadionparken var venner, familie og presse samlet for å se live-sendingen fra Stockholm, hvor den lille sushirestauranten Sabi Omakase ble tildelt en Michelin-stjerne onsdag formiddag. 

– Sist gang jeg var så glad som jeg er nå, var da jeg fikk barn. Dette er den ultimate mestring og bekreftelse, sier Sabi-gründer Njål Gaute Solland til RA, etter at Sabi Omakase i Pedersgata ble tildelt en Michelin-stjerne.

LES OGSÅ: Sabi Omakase tildelt Michelin-stjerne

Allerede da Sabi Omakase startet for halvannet år siden, har målet vært å få en av de prestisjetunge stjernene. 

– Vi var enige om at hvis vi skulle starte noe, så skulle det gjøres skikkelig. Å få denne stjernen er den ultimate målet, og det er som å få en Oscar, sier Solland. 

«Business as usual»

Han tror en Michelin-stjerne kan gjøre det lettere å satse internasjonalt, og roser medeieren og gründer Roger Asakil Joya og resten av teamet bak stjernerestauranten. 

– Vi har verdens beste kokk, verdens beste råvarer og masse kjærlighet. De tre tingene gir til sammen Michelin-kvalitet, sier en tydelig stolt Solland til RA. 

LES OGSÅ: Renaa jubler for Sabi-stjerne

Onsdag kveld skal Sabi-familien feire stjernen, men torsdag morgen er det tilbake på jobb. 

– I morgen er det «business as usual». Vi kan ikke hvile på laurbærne nå, sier han. 

Stolte foreldre

Lenger inn i lokalet sitter mor og far Solland, som begge er stolte over sønnen, og forteller at matinteressen alltid har vært på plass. 

– Han har alltid vært matinteressert, og det har jo bare blitt verre og verre med årene. Eller jeg bør vel kanskje si bedre og bedre, nå som han har en Michelin-stjerne, sier mor Jorun og ler. 

– Dette er helt fantastisk! De har jobbet hardt og vært veldig flinke, og dette er veldig vel unt, sier Jorun. 

Steinrått

Også Fisketorget-sjef Karl Erik Pallesen var på plass i Stadionparken for å få med seg live-showet.

– Jeg synes dette er veldig rørende. Nå har vi ikke bare én, men to, Michelin-restauranter i lille Stavanger sentrum. Vi andre i bransjen vet hvor hardt de har stått på for å få til dette, og det er vel fortjent med en stjerne til Omakase, sier Pallesen. 

Han tror nok en stjerne til Stavanger vil bety mye for hele byen. 

– Folk kommer til å strømme til byen nå, så dette betyr mye for oss. Hvem skulle trodd at det ville komme en Michelin-stjerne til Pedersgata? Det er helt steinrått jobba, sier Pallesen. 

LES OGSÅ: Maaemo beholder stjernene