Nyheter

– Det skal føles som om du er hjemme hos oss

Det var tilfeldigheter som gjorde at Re-Naa flyttet ut av Breitorget og inn på Holmen. Men nå som den nye restauranten står klar er innehaver Sven Erik Renaa storfornøyd med resultatet.

Bilde 1 av 2

– Vi har samme tankegangen her som i de gamle lokalene: det skal føles som om du er på middag hjemme hos oss. Kjøkkenet har åpen løsning, og det var også litt av ønsket, å gjøre avstanden mellom maten, kjøkkenet og gjestene så kort som mulig, sier innehaver og stjernekokk ved Re-Naa, Sven Erik Renaa.

Restauranten har en såkalt «soft opening» i helgen, før en offisiell åpning med ordføreren på tirsdag. At Michelin-restauranten valgte å flytte fra Breitorget til Holmen var tilfeldig, ifølge Renaa.

– Vi var ikke på leting etter nye lokaler, og dette var ikke noe vi hadde planlagt, sier han, og forteller at han egentlig bare skulle bistå Kristoffer Stensrud, som bygger luksushotellet Re-Naa nå har flyttet inn i, med å finne leietakere til lokalet på gateplan.

– Men så fikk jeg oversendt 3D-tegninger av baren, og da var jeg solgt med én gang. Den baren, med lampene, bakveggen og buene, er veldig Re-Naa. Heldigvis likte han også tanken, så da ble det plutselig sånn, sier kokken.

I de nye lokalene er det plass til 22 gjester, og det har tatt trekvart år å få alt på plass. I tillegg til den åpne løsningen kommer restauranten også til å endre farge på interiøret etter hvert som årstidene endrer seg.

###

Sven Erik og Torill Renaa i baren som overbeviste stjernekokken.

Renaa sier de nye lokalene byr på flere muligheter for restauranten.

– Det var veldig kjekt på gamle Re-Naa, men her er det bedre plass. Både til gjester og kjøkken. I tillegg var det gamle lokalet i en gammel bygning, og skulle vi vært der mye lenger måtte vi nok gjennomgått en stor oppussing, sier Renaa til RA.

– Er nye lokaler et ledd i jakten på to Michelin-stjerner? 

– Nei, egentlig ikke. Som sagt var det tilfeldig at vi endte opp her, men jeg tror nok muligheten til å få stjerne nummer to er større i disse lokalene, sier Renaa.

I tillegg til nyåpning av stjernerestauranten har også Renaa to andre åpninger i ganske nær framtid. Fredag 22. mars åpner Pronto by Renaa på Sola flyplass, og i de gamle Re-Naa lokalene åpner vinbaren Lou Lou bare fire dager senere.

– Det ble litt alt på én gang, ja, sier Renaa.

– Vi hadde jo egentlig ikke planlagt det sånn, men det var sånn det ble. Det er jo litt småidiotisk. Vanligvis åpner du en restaurant og tar minst ett år fri før du gjør noe nytt. Så det har vært litt blod, svette og tårer de siste dagene, ja, sier han og ler.

###

I restuaranten er det åpen løsning mot kjøkkenet. 

Mer fra Dagsavisen