Viking-trener Ian Burchnall var til tider svært oppgitt og rasende på dommer Martin Lundby under kampen, og synes det røde kortet ødela kampen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Det røde kortet dreper kampen

Jose Cruz beklaget til lagkameratene etter kampen, men både han og Viking-trener Ian Burchnall synes det røde kortet midtstopperen fikk etter ti minutter var utrolig strengt idømt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking fikk en pangstart på kampen, da Andreas Nordvik var nærmest på de mørkeblås ledermål etter bare to minutters spill. I det siste har motstanderlaget scoret rett etterpå, men da Viking red unna de første fem-seks minuttene begynte publikum å slippe det litt nervøse trykket ut i jubel. Det skulle de ikke gjort.

En litt feilplassert Jose Cruz havnet etter ti minutter i en situasjon der han må jage Fredrik Brustad på vei mot mål. Molde-angriperen går i bakken inne i feltet, og dommer Martin Lundby dømmer straffe og rødt kort til den spanske midtstopperen.

– Nå har ikke jeg sett det i reprise, men fra mitt ståsted virker det utrolig strengt å vise ut Jose. Straffen er kanskje grei, men jeg synes det hadde holdt med gult kort. Det er litt med de nye reglene nå om at du ikke skal gi dobbel straff, men samtidig er det ikke enkelt å skjønne helt hvordan den regel blir praktisert. Det røde kortet ødelegger imidlertid mye av kampen for oss, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Bryne-gutt Braut Håland påførte Viking nytt tap

Crus beklaget til lagkameratene

Hovedpersonen selv, Jose Cruz, beklaget seg til lagkameratene etter kampen, men mener at det aldri i verden burde vært dømt rødt kort.

– Jeg løper inn i 16-meteren, og gjør egentlig ingenting. Jeg verken dytter eller feller han, men det er han som rygger inn i meg. Det blir jeg utvist for, sier en skuffet Cruz til RA etter kampslutt.

Han vil ikke spekulere i om det var en bevisst handling fra Brustad i et forsøk på å konstruere en situasjon for å få stopperen utvist.

– Jeg vet ikke hva han tenker, men det er det som ble utfallet. Jeg er veldig lei meg for det som skjedde, da det satte lagkameratene mine i en vanskelig situasjon. De spilte veldig godt, og jobbet veldig hardt etter at jeg ble utvist, og det er frustrerende at jeg ikke kunne hjelpe dem, forteller han.

LES OGSÅ: Debutant Wichne hadde frysninger

Skuffet over sin tidligere klubb

Frustrert er også Viking-trener Ian Burchnall, som er lei av å se at alt som kan gå galt går galt.

– Hvis vi kommer oss igjennom en kamp med 11 mann, så vil det være en stor fordel. I dag synes jeg vi er bedre enn Molde, også med ti mann, og jeg er sikker på at vi hadde vunnet med fullt lag. Spillerne kjemper heroisk og vi spiller bra, men får ikke med oss noe i dag heller. Det er tungt, men vi kan ikke gi opp, sier han.

Nesten like skuffet som over dommerens røde kort til Cruz var han av måten Sarpsborg hvilte spillere på, og tapte 5-0 borte for Tromsø.

– Jeg skjønner at de ønsker å gå til cupfinale, og at det ikke er min plass å si noe om hvordan de disponerer laget. Men når de bytter ut nesten hele laget, og ikke sender utpå sin sterkeste ellever synes jeg det er dårlig gjort overfor de andre lagene i nedrykksstriden, sier han.

LES OGSÅ: Høiland reagerte på Braut Hålands målgest