– Det har vært en trøblete sesong

Andreas Dybevik kom seg gjennom sine første 90 minutter på lang tid i treningskampen Sandnes Ulf tapte 3-0 for FKH torsdag, og håper nå å kunne hjelpe de lyseblå i avslutningen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Andreas Dybevik fikk de siste ti minuttene mot Tromsdalen sist, etter å ha vært skadeplaget siden sommeren. Nå håper den tidligere Lura-gutten at han er ferdig med skadeplagene.

– Det har vært en trøblete sesong for min del. Jeg startet dårlig og fikk ikke spille så mye, før jeg spilte meg inn i varmen igjen før sommeren. Siden det har jeg slitt med en kneskade, men nå er jeg endelig tilbake, sier Dybevik til RA.

LES OGSÅ: Vorthoren berget Ulf-poeng

Kjente ingen smerter

I øsende regnvær på Sandnes stadion kom han seg helskinnet gjennom 90 minutter i treningskampen mot Haugesund.

– Jeg kjente litt til skaden etter hvert, men heldigvis var det uten smerter. Jeg kjenner at jeg ikke har spilt på en stund, så det er veldig godt at jeg nå står 90 minutter igjen. Den kamptreningen er viktig hvis jeg skal spille meg inn igjen, forteller Dybevik.

Været gjorde det allerede tunge gressmatten enda tyngre, og det var ikke mye Sandnes Ulf hadde å bidra med offensivt i en kamp der gjestene Haugesund hadde god kontroll.

– Vi fikk mye ut av første omgangen, siden vi har spillere som trengte kamptrening. Da er vi ok, men så blir vi straffet på en del naive feil ut over i den andre omgangen. Da blir vi trøtte, men det viktigste var å unngå skader og få kamptrening, sier Sæternes til RA.

LES OGSÅ: Kryger fikk endelig guttedrømmen oppfyllt

Skryter av Dybevik

På trening onsdag røk Kristian Brix og Vegard Aasen på nye skader, så derfor er Sæternes glad Dybevik og Remi Johansen er klare.

– De blir viktige for oss framover med de skadene vi har. Andreas fikk 90 minutter, og var god i første omgang. Det er godt å få han og Remi tilbake før de siste kampene, sier han.

Nå venter et par dager fri for Sandnes Ulf-gutta før de møter opp på trening igjen mandag.

– Jeg skal benytte anledningen til å dra til Bergen, der det helt sikkert blir mer regn på meg, sier en humrende Dybevik.

LES OGSÅ: Gir spillerne æren for genistreken

FKH kontrollerte kampen

Torbjørn Kallevåg ga FKH ledelsen midtveis i den første omgangen, da et presist innlegg fra Kristoffer Haraldseid fant en umarkert Kallevåg som headet bortelaget i ledelsen.

– I første omgang er det ikke mye de klarer å skape, og da klarer vi å ligge godt defensiv med høyt press. Haugesund er et veldig godt lag, og vi kan lære mye av å spille mot bedre motstand. Men hvis vi opptrer som vi gjør i første omgang, så tror jeg det blir få innslupne mål på oss resten av sesongen, sier Dybevik.

Haraldseid var igjen på farten da FKH doblet ledelsen midtveis i den andre omgangen. Denne gang var det Christian Grindheim som var siste på ballen, og fem minutter før slutt satte David Akintola inn kampens siste mål. Da hadde Axel Kryger først reddet på streken, før Akintola satte inn en retur fra Deniss Korneiciks.

– Det er god læring for oss å spille i sånne kamper, og jeg ville heller spille denne kampen enn bare å trene. Resultatet bryr vi oss ikke mye om, men jeg hadde håpet at vi kunne skapt litt mer. Spesielt i første omgang, sier Sæternes.

LES OGSÅ: Dette er Viking og Ulfs karakterbok så langt