Annonse
Flamur Kastrati scorer på straffe mot Iven Austbø i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Viking på Komplett Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

«Det går ubønnhørlig mot nedrykk»

KOMMENTAR: Det er 27 poeng igjen å spille om og Viking har fortsatt muligheter til å klare seg. Dessverre tyder det meste på at det blir med tro og håp etter at Ian Burchnalls taktiske omstokk heller ikke hjalp.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook! 

Viking har lagt om formasjon til 5-3-2, de har hentet en håndfull nye spillere og de ønsker å bli litt mer direkte.

Likevel ble sluttresultatet omtrent det samme.

Viking var fortsatt alt for omstendelige etter min smak. Dødballutnyttelsen var, som vanlig, under enhver kritikk. Kombinerer du dette med grusomme defensive feil, utvisning og et lag som totalt mangler mental tøffhet så ender det selvsagt i tap.

LES OGSÅ: Gregov så rødt da Viking tapte igjen

Hva i huleste tenkte Iven Austbø på i forkant av 3-1 og utvisningen?

Hvorfor fikk Carlos Grossmüller jogge umarkert inn i boksen to ganger?

Hvorfor drylte ikke Viking ballen konsekvent langt i minuttene etter eget mål for å holde Sandefjord fra livet i noen kritiske minutter?

Og hvorfor evner ikke spillerne å bevege seg nok framover i banen til at ballfører nærmest kan slå blindt i lengderetning?

Selv om Viking så brukbare ut i det første kvarteret mot Sandefjord, og scoret ved en oppløftende Ghislain Guessan, ble ingen tatt med storm av endringene Viking har gjort.

Som kampene mot Sogndal og Vidar antydet er det mye å jobbe med. Sannsynligvis for mye.

LES OGSÅ: - Tapet handlet ikke om formasjon

At alt skal sitte på tre uker kan man ikke forvente. Men at det er mulig å skape relativt store endringer er jeg ikke i tvil om.

En burde i det minste kunne forventet litt mer både når det kom til entusiasme og fandenivoldskhet. Litt av desperasjonen tidligere Oilers-trener Petter Thoresen alltid snakker om. Den eneste gangen jeg så det var da Julian Ryerson skulle klage på et gult kort som faktisk var helt etter boken selv om mange dommere nok hadde latt den passere.

Aller mest hadde jeg et håp om å se et Viking som skapte flere sjanser ved å være direkte. Slik ble det aldri.

Hva nå?

Om det ikke skjer noe helt spesielt går Viking ned for første gang siden 1986. Seieren til Kristiansund gjør at det er sju poeng opp med ni kamper igjen å spille. Selvtilliten er helt borte og oppgittheten virker å råde.

Så enkelt er det egentlig. Og den konklusjonen tror jeg de fleste med mørkeblått hjerte er i ferd med å komme til nå.

Dessverre.

For mot hvem skal Viking egentlig ta de nødvendige poengene med det prestasjonsnivået som har blitt vist etter seieren mot Odd?

Akkurat nå klarer jeg ikke en gang helt å se at det skal bli noen spenning rundt mulighetene for å overleve i høst.

Annonse