Eirik Salstens to mål i den tredje perioden knuste det lille håpet Frisk av sitt reduseringsmål tidlig i den tredje perioden, og sikret Oilers en ny seier. Foto: Andrew H. Budd.

– Det er jo bare å gi pucken til han så blir det mål uansett

Kaptein Kristian Forsberg skryter matchvinner Eirik Salsten opp i skyene, etter at nykommeren igjen ble tungen på vektskålen med sine to mål i tredje periode mot Frisk Asker torsdag kveld.

Følg RA Sporten på Facebook!

Stavanger Oilers leverte en bunnsolid kamp mot Frisk Asker, og tok en fullt fortjent seier. Men da Frisk reduserte fra start i den tredje perioden, var det godt å ha en mann ved navn Eirik Salsten på laget.

– Det var utrolig viktig å få inn de to målene der slik at vi kunne senke skuldrene. Det blir automatisk mer stress i hele laget når de scorer, men det handler bare om å ri av det trykket som kommer, og det klarte vi bra, sier Salsten.

LES OGSÅ: Fortjent 5-2 seier til Oilers over Frisk

Salsten får kapteinsskryt

Han sier det var viktig for laget å vise at de klarer å spille solid Oilers-hockey i 60 minutter, og da spesielt mot Frisk som hentet opp Oilers i serieåpningen fra 0–4.

– Vi har snakket en del om viktigheten av å stå i samfulle 60 minutter, og det synes jeg vi gjør bra i dag. Vi holdt hodet kaldt etter at de reduserte, jobbet på og så fikk jeg to fantastiske pasninger som det bare var å sette i mål, sier han.

Salsten ble før kampen i går flyttet over i rekke med Christian Dahl-Andersen og Kristian Forsberg. Kapteinen skryter av sin rekkekamerat for dagen.

– Vi spiller alle samme systemet, så vi vet hvor vi skal gå og hva vi skal gjøre. Det hjelper selvsagt til på med god kjemi, men vi trener sammen og spiller mye sammen så det er ikke så stor forandring å skifte på rekkene. Og det er jo bare å gi Salsten pucken, så scorer han jo uansett, sier Forsberg og ler.

«Hockeysnakkis»: Kristiansen fra utvisningskonge til målkonge

Brennhet tredjerekke

Trener Pål Gulbrandsen skryter også av den nykomponerte tredjerekken etter kampen.

– Jeg legger ikke noe spesielt stor vekt på de endringene vi har gjort i dag, da vi bare har byttet to vinger. Men vi ville prøve noe nytt for å bli enda mer stabile, og det synes jeg vi klarer. I tillegg leverer jo tredjerekken vår så det synger i dag, forteller Gulbrandsen.

Kapteinen Forsberg gikk foran for sin rekke og scoret dagens første mål på en styring fra et Tim Kunes-skudd, før Salsten scoret to i den siste perioden. For å runde det hele av hadde Christian-Dahl Andersen to og Forsberg en målgivende i tredjerekken.

– Jeg var så heldig å bli skutt på i dag av Tim, og fikk pucken i nettet. Vi har fire gode rekker som trommer på og gjør jobben vi skal, og nå var det vår rekke som produserte. Vi har veldig mange målscorere i laget, og vi må bare fortsette på samme måte, sier Forsberg.

Det som gledet både kapteinen og trener Gulbrandsen enda mer enn tredjerekkens prestasjoner, var hvor stabilt gode Oilers var hele kampen.

– Denne kampen er nok den kampen jeg synes vi leverer jevnest kampen sett under ett. Vi møter et veldig godt lag, og bortsett fra enkelte skjønnhetsfeil, leverer vi veldig solid hockey. Måten vi bærer kampen på står det stor respekt av, og jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen, sier han.

LES OGSÅ: – Kroppen kjennes veldig rusten