– Det er inderlig, bekymringsfri glede!

Beverly-sjef Øivind Ekeland skal sammen med flere restauranter og utesteder skape gratis folkefest i sommer.

Konseptet Fjåge i Vågen skal arrangeres for tredje året. For Ekeland og de andre aktørene ved Vågen er det helt naturlig å ha et slikt konsept.

Ekeland mener stemningen i Vågen er ideell for folkefest. Hver onsdag fram til 23. august blir det konsert og festligheter.

– Det er inderlig, bekymringsfri glede!

– Det er inderlig, bekymringsfri glede! Det er det fjåge er, sier Ekeland, og sprer ut armene.

Han sitter på en benk utenfor Beverly. Onsdag kommer det til å stå en scene akkurat der. At Vågen er for alle, har vært en tanke da bookingen satt i gang.

– Allsang og litt for alle, sier Ekeland.

Etterlyser flere lokale musikere

Til nå er programmet for fem av syv dager satt. På programmet står blant andre Postgirobygget, Vestlandsfanden, Vidar Johnsen og Rub A Dubs. Selv gleder Ekeland seg mest til å høre Postgirobygget synge «Idyll» så det runger ut i fjorden.

Selv om programmet nærmer seg ferdig er det alltid plass til flere. Som Ekeland påpeker skal jo scenen stå der en stund uansett.

– Jeg vil gjerne at flere lokale musikere skal ta kontakt. Det er fint å kunne vise fram det vi har her i byen.

LES OGSÅ: Postgirobygget avsluttet «Fjåge i Vågen» for i år 

Et stort spleiselag

Ekeland har mange baller i luften, men Fjåge i Vågen er ikke stress å arrangere i det hele tatt.

– Finnes det utfordringer? spør han, og ler høyt.

Ingenting er vanskelig når du har gode folk rundt deg, mener Ekeland. Fjåge i Vågen er nemlig et spleiselag. Å lage gratis folkefest er ikke gratis. Aktørene langs Skagenkaien har alle gitt sin del for å få scenene og konsertene på plass. Kommunen sperrer veien og gir tommel opp for initiativet, men støtte får arrangementet lite av.

– Vi trenger ikke penger, bare smil. Vi gjør dette for folkene her, sier Ekeland.

Dette er tredje året Fjåge i Vågen arrangeres og 27. juni er det hele i gang. Ekeland lover stavangerfolket Fjåge i Vågen til neste år også, pluss litt til.

– Fjåge i 100 år til!