Annonse
André Danielsen har vært med på mye i Viking, men erkjenner glatt at det aldri har sett mørkere ut enn nå. Med ni kamper igjen bør Viking i alle fall vinne fem. Ellers blir det nedrykk for første gang siden 1986. FOTO: PÅL KARSTENSEN

– Det blir ikke mer krise enn dette

André Danielsen (32) er klokkeklar på at Viking står midt i den verste sportslige krisen i hans tid i klubben. Kapteinen innser at det blir beintøft å holde seg. Han erkjenner også spill i OBOS-ligaen frister svært lite.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook! 

Mannen med snart 500 kamper hadde karantene for tre gule kort mot Sandefjord.

For første gang i år fikk han se Viking i et litt annet perspektiv – fra TV-stolen hjemme på Tasta.

Han var nok like oppgitt som alle andre i etterkant etter å ha fått se Viking tape sin 12. kamp på 21 forsøk i 2017.

– Vi fikk en god start og 1–0. Så glapp det. Igjen. Målene vi slapp inn er kjipe. Når det er sagt spretter jo ballen aldri vår vei heller. De to første scoringene var litt tilfeldige med retningsendringer hvor de fikk ballen inne i feltet. Da straffen og det røde kortet på Sime Gregov kom, var det åpenbart sluttkjørt, sukker midtbanegeneralen.

LES OGSÅ: «Det går ubønnhørlig mot nedrykk»

Nekter å gi opp

Han erkjenner at skiftet av formasjon ikke ble noen revolusjon på direkten. Det hadde han nok ikke heller ventet seg.

– Det vil ta litt tid å få dette til å sitte. Du så at Sandefjord, som benytter et likt system, har mye mer trening med denne fasongen. Vi klarte ikke å få til noe spill. Det ble for mange lange baller og kriging.

Viking har nå 27 poeng igjen å spille om i serien. De ligger syv poeng bak Kristiansund på kvalifiseringsplass.

Selv om Viking skal møte både Kristiansund og Tromsø har de også tøff motstand som RBK, FKH, Molde, Strømsgodset, Sarpsborg, Stabæk og VIF igjen på høstprogrammet.

LES OGSÅ: Gregov så rødt da Viking tapte igjen

Full krise i hele klubben

Selv om Danielsen innser at det meste tyder på at det blir nedrykk vil han ikke gi opp.

Ikke så lenge det er teori i spill.

– Dette blir tøft. Du vil nok bare få kjedelige svar av meg om hvordan det kan gå. Vi må stå samlet og vi må ha gode treninger. Så har det seg jo slik at vi har hatt for vane å være gode mot de gode. Men sannheten jo at vi har tatt veldig lite poeng i det siste.

Han har ingen problemer med å sette det hele inn i et større bildet etter 15 år i A-stallen.

– Den største utfordringen siden 2006. Men den gangen hadde vi nok et mer rutinert mannskap. Det er som det er i Viking nå.

– Hvordan har du det selv oppi dette?

– Klart det går inn på meg. Det som er i ferd med å skje i Viking er bare trist. Samtidig har vi ikke andre å skylde på enn oss selv. Klubben er på bunn. Også økonomisk. Det blir aldri noen form for ro å få. Det gjør heller ingenting noe lettere.

– Så nå er vi der at selv dere spillere kan stå inne for det loslitte begrepet om at det er krise i klubben?

– Krise? Klart det er krise. Det er kjempekrise! Det blir ikke mer krise enn når en klubb som Viking er i ferd med å rykke ned. Det har vi ikke lyst til, men vi er på god vei til å gjøre det, sier Danielsen – og fortsetter:

– Heldigvis er det fortsatt teoretiske muligheter til å holde oss. Dette kan gå om vi står i det sammen.

LES OGSÅ: - Tapet handlet ikke om formasjon

Vil ikke legge opp

– Men om det går galt – hvordan er motivasjonen din for å spille i OBOS-ligaen i 2018?

– Det høres veldig lite fristende ut. Samtidig blir det fort en konsekvens nå. Å spille der er beintøft. Mye tøffere enn det høres ut som. Alle lagene vil slå oss og kommer til å spille opp mot maks.

Danielsen har kontrakt også neste sesong. Selv om han er blitt en godt voksen mann vurderer han ikke å gi seg enda.

Et klubbskifte blir nok heller ikke aktuelt. Høyst sannsynlig både lever og dør karrieren hans med Viking – uansett nivå.

– Jeg er ikke der at jeg vurderer å gi meg i klubben. Kanskje hadde det vært annerledes om jeg var yngre. Går det galt nå vil jeg gjerne bidra til å spille Viking opp igjen.

Danielsen tenker seg litt om. Mannen som snart inntar andreplassen på adelskalenderen bak Svein Kvia har et forbehold å komme med:

– Så kan det jo være at klubben kaster meg på dør i desember. Du vet jo aldri. Det har skjedd langt rarere ting enn det i Viking de siste årene.

LES OGSÅ: Skal kjempe mot egne demoner og nedrykk

 

Annonse