Den tyske tempokanonen Tony Martin feide all motstand til side da han fosset gjennom ørkenen i Qatar onsdag. Til slutt endte han 45 sekunder foran nestemann i mål, og tok et overlegent tempogull. Foto: Karim Jaafar / AFP.

«Der Panserwagen» med overlegent tempo-gull

Tony Martin smadret konkurrentene på onsdagens temporitt i VM, og tok et overlegent tempogull med nesten minuttet ned til Skys Vasil Kiryjenka. Vegard Stake Laengen ble beste nordmann på 23.plass.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etixx' tyske tempokanon Tony Martin, som har signert for Alexander Kristoffs Katjsuja foran neste sesong, var ustoppelig og vant mennenes temporitt i utklassingsstil. Den tyske «panzerwagen» var 45 sekunder foran tittelforsvareren Vasil Kiryjenka fra Hviterussland.

Boasson Hagen skuffet

Tony Martin hadde litt over to sekunder foran den regjerende mesteren på den første mellomtiden. Han økte sakte, men sikkert ledelsen sin underveis og var til over 45 sekunder foran over de 40 kilometerne. Det var hans fjerde VM-tittel på tempo. Bronsen gikk til spanske Jonathan Castroviejo slått med 1.10 minutter bak.

Vegard Stake Laengen ble beste norske på en 23.-plass, han var 2.44 minutter bak den tyske vinneren.

Edvald Boasson Hagen var rundt 39 sekunder bak ved første mellomtid og endte til slutt på en 39.-plass hele 3.50 minutter bak.

– Det er ikke de samme minnene som fra februar. Det var mye hardere enn jeg hadde håpet på. Jeg hadde håpet på litt mer medvind, men det kom aldri. Jeg skjønte tidlig at det ville bli tøft. Det er lenge siden jeg har kjørt tempo, sa Boasson Hagen til TV 2.