Tone Therese Paulsen, Vibekke Andersen og Morten Landråk Asbjørnsen skal lede arbeidet med den årlige dugnaden i Rogaland.

Denne trioen skal lede TV-aksjonen i Rogaland

TV-aksjonen 2017 går til Unicef. Tone Therese Paulsen, Vibekke Andersen og Morten Landråk Asbjørnsen skal lede arbeidet med den årlige dugnaden i Rogaland.

 – Historien viser at Rogaland engasjerer seg for andre mennesker. Vi gleder oss til å få hele Rogaland med på verdens største dugnad og gi barn muligheten til en fremtid. Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands fremtid på spill. Læring kan ikke vente på fred. Når krigen raser vokser barna opp i mellomtiden, sier fylkesleder Tone Therese Paulsen i en pressemelding.

Flere hundre frivillige og 6000 bøssebærere mobiliseres i Rogaland.

Dato for årets TV-aksjon er 22. oktober. Pengene går til Unicefs arbeid i fem land: Syria, Colombia, Mali, Sør-Sudan og Pakistan.

 – 24 millioner barn har i dag ikke tilgang på skolegang på grunn av krig og konflikt. Dette er barn som drømmer om å bli lærere, leger, ingeniører og om å bygge opp landet sitt. Unicef jobber for at ingen barn skal få ødelagt fremtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter, sier Paulsen.

  •  Fakta om TV-aksjonen og Unicef:
  • TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 22. oktober.
  • Over 7000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100.000 bøssebærere.
  • Unicef er verdens største hjelpeorganisasjon for barn og til stede i 190 land.