I mai 2018 ble det vedtatt å lyse ut fire plasser for utprøving av døgnsalg fra salgsvogner (foodtrucks) på torget i Stavanger.
Nå er det klart hvem som skal gi innbyggerne nye smaker, skriver Stavanger kommune i en pressemelding.
Tildeling av de fire plassene er basert på variasjon i meny, men også på utforming av salgsvognen, heter det fra kommunen.
LES OGSÅ: Spår foodtruck-eksplosjon
Enstemmig jury
Kriteriene ble bestemt av kommunalstyret i mai, og basert på disse fikk en jury bestående av representanter fra Park og vei, Stavanger sentrum AS og Innbyggerservice i oppdrag å plukke ut de beste.
– Det enkelte konseptet som ble presentert fikk poeng på en skala fra 1- 6, der 6 var best. Råvarer, meny, design, tiden de ville stå på torget med bilen samt miljøprofilen ble vurdert og poengsatt. Vi valgte ut fire kandidater, og juryen var enstemmig, sier Trond Sigurd Halvorsen i Park og vei.
LES OGSÅ: Disse vil selge nattmat på Torget
Kommunalstyret: – Godt fornøyd
Det er kommunalstyret for miljø og utbygging som har vedtatt at det skal komme fire faste foodtruck-plasser på Torget.
Leder Per A. Thorbjørnsen (V) gleder seg.
– Vi er godt fornøyde med de fire utvalgte, og nå gleder vi oss over at innbyggerne får et spennende og variert tilbud i sommer, sier Thorbjørnsen.
LES OGSÅ: Stor foodtruck-pågang
Disse får sette matbilene sine på Torget:
* Max Gouchan Wrap and Roll: Sushiruller og ferskpresset juice og lokal drikke fra Safteriet på Ullandhaug
* Express Pizza /Potato Guys: Potet fries med diverse tilbehør
* The Greek Food truck: Tradisjonell gresk grillmat, men også dressinger, glutenfrie pitabrød og panini.
* Christphe Samjin, Huset I Kleivå: Pølser, rekeruller, lakseburger, kyllingburger, BBQ-kyllingvinger, og annet.