Deniss Korneiciks har fått en ny konkurrent

Sandnes Ulf har funnet sin erstatter for Arnold Origi, og det er Florøs tidligere keeper Nicklas Frenderup som skal kjempe med Deniss Korneiciks om førstekeeperplassen hos de lyseblå.

Følg RA Sporten på Facebook!

I sesongens første kamp røk Saku-Pekka Sahlgren korsbåndet, mens Egil Selvik er utleid hele året. Arnold Origi kom inn, og gikk omtrent like raskt ut. Deniss Korneiciks har vært en konstant på keeperplassen, og latvieren har nå fått nok en ny konkurrent i Sandnes Ulf.

– Da vi havnet i den situasjonen at Arnold forlot klubben, måtte vi sondere terrenget og sjekke hvilke muligheter vi hadde. Juniorkeeperen vår Aron Christensen har vært med oss en god del, men han flytter nå til Oslo. Derfor var vi nødt til å ha inn en ny keeper, forteller keepertrener Roger Eskeland i Sandnes Ulf til RA.

LES OGSÅ: Terminerte Origis kontrakt – må ut på ny keeperjakt

– Ikke flust av muligheter

Etter tre år som førstekeeper i Florø forlot Nicklas Frenderup klubben i slutten av forrige uke,  på samme tid som Arnold Origi forlot Sandnes Ulf. Nå er Frenderup klar som Origis erstatter hos de lyseblå.

– Neste sesong får vi Saku tilbake fra skade, og da kommer også Egil tilbake fra lån. Derfor var vi også bare på utkikk etter en keeper ut sesongen, og  det er ikke flust av muligheter til å signere keepere på fire måneders kontrakter midt i sesongen, sier Eskeland og fortsetter:

– Da muligheten til å snakke med Nicklas bød seg, var det et interessant alternativ. Vi kjenner Nicklas etter flere år i Norge og har sett han spille mot oss en del ganger, og når han var lysten på å spille hos oss er vi godt fornøyd med å ha fått han inn hos oss, sier han.

Eskeland ser både likheter og forskjeller med Frenderup opp mot Korneiciks som har voktet buret for de lyseblå i det siste.
– Nicklas er en veldig spillende keeper, som er god med ballen i beina. Han er reaksjonssterk og god på streken, også er han flink i kommunikasjonen med de foran seg. Deniss er også reaksjonssterk og tar gode beslutninger, men han har litt mer jobb å gjøre med tanke på kommunikasjon, lyder Eskelands vurdering.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf's «mister nice guy»

Skryter av Korneiciks

Han innrømmer at det for en keepertrener ikke er ideelt at klubben skifter ut så mange keepere i løpet av sesongen.

– Det er helt klart ikke gunstig å måtte gjøre så store skifter i keeperteamet underveis i sesongen, men skader er noe du ikke kan gardere deg mot. Du vil helst jobbe med de samme keeperne hele året, men samtidig er det heller ikke noe problem å tilpasse seg den situasjonen vi har kommet i, sier Eskeland som skryter av jobben Korneiciks har gjort.

– Deniss har vært god for oss i de kampene han har spilt i år, også mot Aalesund nå sist. Han må bare fortsette å utvikle seg. Det gjelder også for Egil, som jeg har fulgt med på utlån i Nest-Sotra. Han har gjort en god figur der og utvikler seg godt, slik at vi forhåpentligvis får en mer stabil keepersituasjon neste år, sier Eskeland.

LES OGSÅ: Korneiciks klar for oppgaven som førstekeeper