Sportsleder Espen Iversen peker på at Henrik Medhus er den eneste av de faste rollespillerne i fjerderekken som har vært tilgjengelig den siste tiden. Det bekymrer ham foran sluttspillet. Her feirer Medhus seriegullet som ble delt ut mot VIF tirsdag. FOTO: CARINA JOHANSEN; NTB scanpix

Den store, lille forskjellen

KOMMENTAR: Inn i sluttspillet er det én faktor sportsleder Espen Iversen virkelig savner fra tidligere gullutgaver hos Oilers; Den helstøpte fjerderekken med rendyrkede rollespillere og gladiatorer.

Følg RA Sporten på Facebook!

Man kan snakke så mye man vil om at Oilers har mye offensiv kraft. De fleste stjernene er også toveisspillere som tar drittjobben bakover. Slik har det vært lenge nå. De andre topplagene i Get-ligaen har etter hvert også slike spillere – selv om det kanskje i større grad er snakk om to rekker av dem i stedet for tre.

Det som likevel har skilt Oilers fra resten, det som har løftet laget det siste kneppet, er fjerderekken. Den har fått altfor liten ære.

LES OGSÅ: Sjekk bildene fra gullfeiringen til Oilers

Der andre lag har rasket sammen juniorer og overflødige spillere fra poengrekkene, har Oilers stilt en tung, vond rekke med voksne mannfolk. Fullblods rollespillere som nøytraliserer de beste hos motstanderne. Isgladiatorer som også har hatt X-faktoren ved å kunne score de avgjørende målene.

Oilers har, i de mest solide årgangene, satt sin fjerderekke sammen av navn som Peter Lorentzen, Petter Røste Fossen, Snorre Hallem, Stian Høygård og Lars Peder Nagel. Landslagsspillere alle som én!

Kvaliteten har vært skyhøy. Dette har også vært en av de viktigste faktorene for at Oilers har klart seg så bra i Europa. Jeg har pratet med folk fra de utenlandske klubbene som har kommet hit. Flere har pekt på en steingod fjerderekke som et viktig og litt overraskende moment hos et lag fra Norge.

På grunn av skader hos Petter Røste Fossen og Peter Lorentzen er det kun Henrik Medhus som har stått igjen av de virkelige rollespillerne i det siste. Klart det merkes.

LES OGSÅ: Hyller Salsten etter ellevill scoring

Til slutt må selvsagt valget av motstand i kvartfinalen nevnes. Nå ble det Stjernen. Sparta har et høyere maksnivå. Det fikk man en bekreftelse på da også Lørenskog skygget banen for lag nummer åtte.

Her mener jeg uansett at hockeyforbundet må endre reglene. Vinneren av serien får jo knapt noe å velge i nå. I det minste burde bunn fire vært i spill. Hvis ikke kan de like gjerne sette én mot åtte som i NHL.

Stjernen blir en beintøff kvartfinale. Dette går fort til seks eller syv kamper. Et stort pluss foran serien er likevel at Soares og Nystrom virker å ha våknet. Seriens to kanskje best betalte gikk fra å se ut som et par usle kroner til en million dollar på få dager.

Markus Vikingstads debut ga også Oilers en ny joker på direkten. For en «lirare» klubben har på gang.

Godt sluttspill!

LES OGSÅ: Oilers valgte Stjernen i kvartifinalen