Den perfekte starten på slutten

Da Gunn-Rita Dahle Flesjå (45) kjørte inn til EM-gull i maraton søndag var det hennes mesterskapsgull nummer 20. Nå drømmer hun om en siste verdenscupseier før kapittelet lukkes.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi kommer til å kjøre alt i verdenscupen, European Games i Glasgow og VM i maraton i fortsettelsen av sesongen. Så avsluttes verdenscupkapittelet med en stor fest i Italia på slutten av sesongen. Jeg skal fortsette å sykle, men det blir nok mest maraton. Formen skal fortsatt være så god at jeg kan vinne, sier terrengdronningen til RA.

LES OGSÅ: Dahle-Flesjå (45) tok EM-gull

Gull nummer 20

Mandag hadde hun knapt landet etter seieren i EM-maraton. Det var hennes første på distansen siden 2006.

– Vi prøvde å telle opp mesterskapsmedaljer internasjonalt etterpå og kom til 31. Dette var gull nummer 20. Rått å oppleve det i en så sinnssykt hard løype som på søndag, sier hun.

Dahle-Flesjå kaller tittelen en perfekt start på siste sesong med toppsatsing.

– Vi har gledet oss til å avslutte med denne sesongen. Da er det perfekt å få gullet allerede i april.

– Hvorfor gi seg når du fortsatt er i stand til å vinne løp på dette nivået?

– Tiden er inne. Jeg er fortsatt på topp, det beviste jeg søndag, da kan det være smart.

LES OGSÅ: Gunn-Rita raste etter VM-vraking

Semipensjonist

Hun tror likevel at hun rent fysisk kunne drevet det videre i to-tre år til. Nå handler det i stedet om å endre målene fra 2019-sesongen til en slags semipensjonist-tilværelse.

Før den tid håper hun likevel å vinne en gang til i den ordinære verdenscupen. Der står hun med 29 seirer. Det er en mer enn legendariske Juli Furtado, men fortsatt vil hun ha mer.

– 30 ville vært et rundt og fint tall. Jeg hadde en 3. plass i fjor, men tror fortsatt det er mulig å vinne.

De første mulighetene til det kommer i Alstadt og Nove Mesto. Hun reiser ut igjen 16. mai, men skal først ha en treningsperiode her hjemme.

At hun nå har fått EM-gull, og en brakstart på sesongen, mener hun handler vel så mye om den gode formen til ektemann og trener Kenneth Flesjå denne sesongen. Den tidligere elitesyklisten er i bedre slag enn på lang tid faktisk. Og det er han som er målestokken i trening.

– Jeg hadde ikke fått dette til uten å ha ham som treningskamerat, slår hun fast.