Karol Mets jubler sammen med keeper Iven Austbø etter seieren over Mjøndalen på Viking stadion. FOTO: CARINA JOHANSEN/NTB SCANPIX

Den nye forsvarssjefen

23-årige Karol Mets er ydmyk til sin nye rolle som sjef i Vikings midtforsvar. Trener Kjell Jonevret tror han vil vokse med oppgaven.

Følg RA Sporten på Facebook!

Mets har hatt en litt annen oppkjøring til andre halvdel av sesongen enn resten av Vikings spillere. Da de hadde ferie, spilte han landskamper med Estland, og da troppen samlet seg til trening, tok 23-åringen ferie. I går var han tilbake på treningsfeltet.

– Det er alltid tungt å starte igjen etter noen fridager. Jeg slappet bare av med familie og venner hjemme de få dagene vi hadde helt fri. Nå gleder jeg meg til vi kommer i gang igjen, selv om laget er litt svekket med to spillere som Abdullahi og Soares borte, sier Karol Mets til RA.

Regner med Jørgensen

Også Mets regner med at Joackim Jørgensen blir hans nye partner i midtforsvaret.

– Vi har spilt sammen både der og på midtbanen, og kjenner hverandre godt når det gjelder styrker og svakheter. Det går nok bra selv om A.J. Soares var en solid brikke i laget.

LES OGSÅ: Pedersen scoret to på to sjanser

Trener Kjell Jonevret er mest bekymret for at Karol Mets kan få flere partnere å forholde seg til utover høsten.

– Joackim har slitt litt med skader. Det betyr at vi må være forberedt på at spillere som Kristoffer Haugen og Michael Haukås må kunne steppe inn. Karol har hatt for vane å pådra seg noen gule kort. Det spiller også inn. Kanskje må vi bruke flere av midtbanespillerne i den posisjonen utover, tenker Kjell Jonevret høyt.

Ikke fornøyd med Estland

Karol Mets fikk ikke så mye ut av landslagsspillet som han hadde håpet på.

LES OGSÅ: Wiggen har tro på talentene

– Vi gjorde noen veldig svake kamper, og må bli mye bedre dersom vi skal få til noe i neste kvalifisering. For land som oss er det viktig å lære av Island, Wales, Albania og Nord-Irland. Det gjelder å spille på egne styrker, og ikke tro at du kan spise kirsebær med de gode.
Estlenderen synes selv han var tung og trøtt på treningen, men viste fram sin gode venstrefot på avslutningene. Løpsmessig så han også sterk ut da Viking endte økten med litt god, gammel gampetrening.

Ikke søvnløs

Kjell Jonevret var bare sånn middels fornøyd med Haugen og Haukås i midtforsvaret mot Östersunds FK lørdag. Men svensken er forberedt på å takle situasjonen slik som den er i dag.

– Vi vet jo ikke om klubben kommer til å selge flere spillere utover sommeren. Det vi vet, er at vi må gjøre det beste ut av de spillerne vi har. Fortsatt er det mulig å finne gode løsninger på det meste, men spillerne må nok være innstilt på å skifte litt mer på posisjonene, sier Jonevret.

– Betyr det at André Danielsen kan være på vei opp på midten igjen?

– Det er én av mulighetene, men Usman Sale har også vist fin framgang på midten, sier Kjell Jonevret.

LES OGSÅ: De unge skal redde Viking