Illustrasjonsfoto.

– Den fineste dagen er i dag

... men det blir ikke så aller verst i morgen heller.

Etter et knippe relativt greie vårdager er det bare finne frem bermudashorts, stråhatt og flasken med faktor 50 for nå er det endelig klart for litt skikkelig finvær.

Dagen i dag blir fylt med sol fra bortimot skyfri himmel og 18-19 varmegrader utover ettermiddagen og kvelden.

En vårmessig innertier, ja, men en sommerdag? Niks. Så langt kan i alle fall ikke statsmeteorolog Haldis Berge strekke seg.

– Det blir en veldig fin og varm dag, men ingen sommerdag slik vi ser det. Definisjonsgrensen vår ligger på 20 grader, og så varmt blir det trolig ikke. Men det blir uansett en fin ettermiddag, sier Berge til RA.

LES OGSÅ: Endelig kommer våren

Varmest i dag

Likevel, oppfordringen til alle som finner glede i varmegrader, soltstråler og utetilværelse er enkel: Kom dere ut og nyt dagen!

Men er du av dem som lengter etter å børste støv av grille og lappe plaskebassenget og tyvstarte badesesongen, bør du henge i. For nesten-sommeren har begrenset varighet.

– Finværet varer stort sett bare i dag. Fredag blir det mer overskyet, noe tåke er ventet langs kysten og temperaturene faller til til 14-15 grader. Ikke så verst det heller, men dagen i dag blir den fineste dagen, sier meteorologen.

Mot helgen faller tempen videre, 9-11 grader ventes lørdag og søndag. Mot slutten av helgen er det overhengende fare for at regnet returnerer også.    

På pollenfronten er det foreløpig bare or og hassel som gjør seg gjeldende, selv om det er ille nok for de som er plaget.

Her kan du holde deg oppdatert på pollenutviklingen.