«Den bitreste avslutningen på året»

KOMMENTAR: Utligning med ett fattig sekund igjen. Tap på straffer og brutt seiersrekke. Mot erkefiende VIF. Avslutningen på 2018 kunne ikke blitt kjipere for Oilers. Men fortsettelsen i 2019 ser lys ut.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter elleve seirer på rad røk sjansen til å sette klubbrekord for Oilers søndag.

En strålende førsteperiode ble oppfulgt av et bilde hvor Vålerenga gradvis kjempet seg inn i kampen. Selv om Oilers ledet 2–0 med 12 minutter igjen ga aldri VIF opp.

De kjempet seg tilbake. Centimeter for centimeter kloret de seg inn i det. Litt som i den berømte filmscenen når Al Pacino snakker til spillerne sine om «inch by inch» i den prisbelønte «Any Given Sunday».

LES OGSÅ: Slik var VIF-Oilers

Det er detaljene som avgjør i de virkelig store kampene. Centimeterne. Og VIF ville det definitivt mer enn Oilers utover i kampen. Derfor var det også egentlig helt greit da Martin Røymark knallet inn 2–2 fra distanse med ett (!) sekund igjen på kampuret.

Detaljene avgjør også straffeslagkonkurranser. Der er ikke Oilers veldig gode og har heller ikke vært det på en stund. Men dette kan også trenes på.

Straffer kan skille mellom gull og ikke gull til slutt. Det bør Oilers ha i bakhodet.

Når det er sagt fortjener ikke Oilers mye kritikk etter denne kampen. Prestasjonen var god den. VIF var bare bitte litt bedre. Elleve seirer på rad, og ett poeng i toppduell mot VIF, vitner om et lag som har snudd det.

Den siste tiden har Todd Bjorkstrands menn vært meget underholdende å se på. Faktisk er det lett å peke på at de har fortjent mer fra publikum enn de har fått i retur den siste tiden.

For det litt blaserte og kravstore Stavanger-publikumet fornekter seg ikke. Til tross for et svakt fjorår har ikke Oilers havnet i en underdog-posisjon igjen ennå. Publikum er stadig litt blaserte etter gullårene.

Den utsolgte kampen mot Lillehammer nå i romjulen er et meget godt eksempel. Det var køer av folk som ønsket billetter utenfor arenaen, men likevel flere hundre ledige seter. Det handlet om sesongkortholdere som ikke møtte – og slikt taper klubben selvsagt penger på. Inntjeningen per billett er blant de største grunnene til et underskudd på fem millioner i 2018.

LES OGSÅ: Bjorkstrand hyller spillerne foran superduellen

Dette fortjener egentlig ikke Oilers nå. De har tatt grepene og dette er fort et nytt mesterlag vi ser konturene av. Selv om det ble tap mot VIF har de satt seg i en posisjon.

Todd Bjorkstrand har vist seg som et smart trenervalg. Det er lett å oppsummere nå som vi går inn i et nytt år.

Han har fått banket litt nye ideer, men mange rette ideer inn i spillernes hoder. Selv om han på ingen måte er noen sirkusdirektør utad à la Petter Thoresen, med konsekvensene det har i færre overskrifter i mediene, har han så til de grader levert varene.

Dersom Oilers fortsetter på denne måten er det ingen god grunn til å styre unna DNB Arena i 2019.

For dette laget kan gå hele veien.

Siste del av 2018 har stått til toppkarakter!

Kampfakta:
Vålerenga–Oilers 3–2 e.str. (0-0, 0-1, 2-1, 0-0, 1-0)
Furuset Forum, 1741 tilskuere
Mål: 1. periode: Ingen.
2. periode: 0–1 (20.17) Jacob Lagacé (Mario Lucia).
3. periode: 0–2 (46.41) Philip Lane (Brandon Burlon), 1–2 (48.18) Stefan Espeland (Oskar Ekelund, Rasmus Ahlholm), 2–2 (59.59) Martin Røymark (Espeland).
Forlengning: Ingen.
Avgjørende straffescoring: 3–2 Espeland.
Dommer: Roy Stian Hansen, Storhamar, Robert Hallin, Jordal.
Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min. Stavanger 3 x 2 min.
Skudd: 25–32