Mark van Guilder spilte nok en helt fabelaktig kamp for Oilers, og var svært delaktig i at seriemesterne tok det første stikket i finaleserien. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

– Den beste kampen jeg har spilt i

Mark van Guilder skryter av publikum, egne lagkamerater og Pål Gulbrandsen for at han leverer sitt livs beste hockey.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den første finalekampen mellom Oilers og Frisk Asker ble akkurat så god som alle hadde håpet. Tempoet var høyt, duellene fløy og begge lag skapte flust med målsjanser. Til tross for at Frisk åpnet opp en tomålsledelse, hentet Oilers frem kjempekreftene og avgjorde etter 39 sekunder i sudden death.

– Det var utrolig deilig å kunne avgjøre en sånn kamp i sudden death. Du vet aldri hvilken vei kampen bikker når du må ut i overtid, og for oss var det utrolig viktig å sikre den første seieren her hjemme, forteller mannen som avgjorde kampen for Oilers, Dan Kissel.

LES OGSÅ: Kissel avgjorde i sudden death

Takker rekkekameratene

Sammen med Mark van Guilder og Eric Nystrom leverte Oilers andrerekke nok en fabelaktig prestasjon, og Mark van Guilder ble fullt fortjent kåret til Oilers beste etter ett mål og to målgivende.

– Det her var nok den beste kampen jeg har spilt i mens jeg har vært her. Denne bygningen er perfekt å spille hockey i, da atmosfæren her er så god. Når du kommer ut til hver kamp og får den trampeklappen og blir heiet fram gjennom samtlige 60 minutter er det ikke mange bedre stadioner å spille i i Europa eller antageligvis i verden, sier van Guilder.

Selv om rekkekamerat Nystrom til RA åpnet for å ta et nytt år i Oilers er van Guilder mer vag om fremtiden.

– Vi får se hva fremtiden bringer. Akkurat nå er det viktigste for oss å vinne kamp to på mandag, og neste sesong får vi ta når den kommer. Jeg koser meg veldig med å spille hockey for Oilers, og synes det er helt fantastisk å spille sammen med Eric (Nystrom) og Dan (Kissel). Jeg må virkelig takke dem for å ha fått ut det beste i meg, sier van Guilder.

LES OGSÅ: Nystrom åpner for å bli i Oilers

Strålende kamp fra gullrekken

Det er ikke vanskelig å skjønne at det blir vanskelig å holde på den andrerekken som spilte lørdagens kamp. Både Nystrom og van guilder scoret, mens Kissel avgjorde kampen. I tillegg hadde alle tre to målgivende i kampen.

– Jo mer vi spiller sammen, dessto bedre blir kjemien mellom oss. Eric har kommet inn og gjort sine saker veldig godt, og det er utrolig bra å ha en som er så god fysisk til å gjøre mye av grovarbeidet. Pål Higson har virkelig satt sammen en god gruppe spillere her, og trener Pål Gulbrandsen får ut det beste av oss, sier han.

Men før gullrekken startet poengshowet sitt var det Spencer Humphries som åpnet scoringsballet for Oilers. Hans skudd fra blålinjen suste i nettmaskene bak Nicklas Dahlberg, og bare to minutter senere utlignet Oilers.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å utnyte en fast situasjon og omgjøre det til mål. Vi vant en dropp i offensiv sone og like etter lå pucken i mål. Da fikk vi satt et veldig stort trykk på dem, som også førte til at vi fikk utligningen, sier Oilers-trener Pål Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Tre Oilers-spillere på årets lag

– Har ingen plan om å skade keeperne

Han er ikke overrasket over at Frisk ga Oilers såpass god motstand som de gjorde.

– Nei, vi er ikke overrasket over det Frisk kom med her i dag. Det er ikke så mye vi ønsker å endre på til neste kamp, da de stort sett leverte det vi forventet. Men kampen sett under ett, i de 61 minuttene som ble spilt, synes jeg vi var det beste laget. Vi skapte veldig mange målsjanser i dag, og det er nesten et under at vi ikke scoret flere mål, sier Gulbrandsen.

En avgjørende grunn for det var Nicklas Dahlberg. Igjen var Frisk-keeperen veldig god, helt til han måtte ut med skade i midtperioden.

– Både i situasjonen i dag og i kampen mot Sparta blir en av våre spillere dyttet inn i motstanderens keeper. Jeg ønsker at mine spillere skal stå inne foran keeperen, og at motstandernes spiller da dytter våre spillere inn i egen keeper kan ikke vi ta på oss skylden for. Det er synd at sånne ting skjer, for det er ikke noe vi ønsker, men det er ikke noe vi kan gjøre med det, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: «Hockey som vinner titler»

Bergman optimistisk for fortsettelsen

Frisk-trener Sune Bergman visste ikke etter kampen hvordan det gikk med Dahlberg, og keeperen selv sier at han må se på det søndag. Uansett var ikke svensken, som er ekspert på å slå Oilers, helt ute av det etter tapet.

– Selvfølgelig ønsket jeg et annet resultat i dag, men jeg synes vi leverer en god kamp i dag. Vi har litt mer spill enn jeg faktisk trodde vi kom til å få på forhånd, og jeg så absolutt mye positivt her som vi kan bygge videre på til neste kamp på hjemmebane, sier han.

Det er en kamp Dan Kissel gleder seg til, da han synes det var veldig kjekt å spille dagens første finale.

– Frisk spilte omtrent som vi forventet i dag, og de er et godt lag. Det viser de spesielt i den første perioden, da vi kanskje ikke er på vårt aller beste. Men vi greide å finne en måte å slå dem på i dag, og det skal vi også gjøre på mandag, sier mannen som avgjorde til Oilers fordel.

LES OGSÅ: Sune (64) er Oilers-dödaren