Eric Nystrom var tilbake i DNB Arena torsdag kveld, og viste at formen absolutt er i anmarsj med to målgivende pasninger. Her feirer han sammen med Tommy Kristiansen, da han satte inn 3-1 på pasning fra nettopp Nystrom. Foto: Pål Karstensen

Debutshow sikret nærmest gullet

I svarte sluttspilldrakter leverte Oilers den kanskje beste kampen i 2017. Siden Lørenskog tapte hjemme mot Frisk Asker, sikret Oilers langt på vei seriegullet med kalasseieren over Lillehammer.

Følg RA Sporten på Facebook!

Forventningene har vært store til Eric Nystrom, som torsdag kveld var tilbake i DNB Arena. Mannen med 602 NHL-kamper skuffet ingen av de nesten 4000 fremmøtte, da Nystrom leverte to målgivende pasninger i kalasseieren over Lillehammer.

– Det var veldig deilig å være tilbake igjen i DNB Arena, og spille foran den fantastiske fansen her. Vi hadde sluttspilldraktene våre på, vi leverte en solid kamp der absolutt hele laget gjorde jobben sin og vel så det. I dag var det bare herlig å spille hockey, sier Eric Nystrom til RA.

LES OGSÅ: Oilers i sluttspillmodus cruiset inn til 6-1

Gulbrandsen elsker sluttspilldraktene

Nystrom har aldri vunnet en tittel i sin karriere, og selv om han selv ikke kan vinne seriegull, er den tittelen faretruende nærme for Oilers. Med Lørenskogs tap hjemme for Frisk Asker leder Oilers nå ligaen med syv poeng, og med maks klaff kan Oilers sikre seriegullet borte mot Stjernen på søndag.

– Som jeg har sagt hele tiden så kan ikke vi gjøre noe med hvordan de andre lagene spiller. I dag er jeg veldig fornøyd med hvordan vi selv fremstår, og vi spiller god og solid hockey gjennom hele kampen. Vi snakket om å sette litt mer fart på pucken etter den første perioden, og det var godt å få uttelling og mål i dag, sier Oilers-trener Pål Gulbrandsen.

Oilers-treneren vil ikke høre noe gullsnakk før Oilers har seieren i lommen, og var mer opptatt av prestasjonen enn hva prestasjonen kan føre til.

– Jeg må si at jeg liker de svarte draktene våre veldig godt. Jeg liker også å spille i de hvite, men det er noe helt spesielt med den boblen vi nå går inn i. Det har lugget litt i 5-5-spillet vårt i år, for selv om vi har skapt sjanser har ikke uttellingen vært der. I dag blir vi premiert for å legge ned en god innsats, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Nå har Nystrom lyst på en tittel

Martinsen elsker å spille Oilers-debuter

Blant dem som la ned den gode innsatsen var nettopp Nystrom og Kjetil Martinsen. Sistnevnte liker å spille i debuter, nå som han har scoret både i sin Oilers-debut og sin hjemmedebut for klubben.

– Det var en utrolig god stemning i hallen i dag, og jeg må si at det er utrolig mye bedre å ha supporterne her med deg i ryggen enn mot deg. Det høres kanskje litt rart ut, men når du er ute der og spiller og scorer som jeg gjorde i dag så lukker du ute det som er rundt deg. Men det var så klart moro å kunne score i hjemmedebuten og. Det er litt ekstra spesielt foran dine egne fans, sier Martinsen.

Han har på kort tid gått fra å spille med kompisene hjemme på Manglerud, til å kjempe om seriemesterskap med landets beste spillere.

– Det er en fantatisk gjeng å spille med, guttene er fine folk å ha med å gjøre og når jeg får lov til å spille i rekke med en mann som har 602 NHL-kamper kan det ikke bli så mye bedre. Det er egentlig helt surrealistisk å gå fra å spille med de du har vokst opp med til å spille i rekke med en som Nystrom. Han tok godt vare på meg i dag, sier Martinsen.

LES OGSÅ: Martinsen lettet over scoring i debuten

Sveum med strekk i leddbåndet

Nystrom selv synes også det går bedre og bedre dag for dag i Oilers.

– I dag var den beste dagen jeg har hatt til nå i min tid tilbake her i Oilers. Jeg var en tur hjemme i USA da vi hadde litt fri, da familien min fortsatt bor der. Så jeg har hatt litt reise i kroppen og jobbet med å få inn timingen og komme tilbake i form da det er lenge siden jeg har spilt kamp. Men i dag viste vi hva som bor i oss, og at vi skal bli vanskelig å slå i tiden fremover, sier Nystrom.

Det eneste lille skåret i gleden for Oilers i dag, var Dennis Sveum. Backen spilte ikke de to siste periodene, og forklarer selv hvorfor:

– Jeg har fått meg en liten strekk i leddbåndet. Jeg vet ikke hvor alvorlig det er, eller hvor lenge jeg blir ute, men det var såpass alvorlig at jeg ikke hadde noen sjanse til å fullføre i dag. Det er selvsagt kjedelig, men jeg håper på det beste, sier Sveum.

LES OGSÅ: Oilers tok et stort steg mot nytt gull