Gramos Gashi måtte se en ball gå forbi seg i Brodd-debuten, men fikk med seg alle tre poengene likevel. Foto: Pål Karstensen

Debutseier for klubbnomaden Gashi i Brodd

Gramos Gashi debuterte for sin niende klubb onsdag kveld, og kom godt ut av debuten. Selv om han slapp inn mål tok laget tre poeng, og det var det viktigste for mannen som skifter klubber oftere enn underbukser.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hvert år siden 2012 har Gramos Gashi byttet klubb lokalt i regionen, og i år startet han vårsesongen for Madla. Rett før helgen ble det klart at han byttet lag igjen, og onsdag kveld debuterte han i mål for sin hittil nyeste klubb, Brodd.

– Jeg vet egentlig ikke hvorfor det har blitt slik, for det er ikke sånn at jeg går inn for å skifte klubb hvert år. I Madla hadde vi to gode keepere, der han jeg kjempet med var yngre og fra Madla. Derfor tenkte jeg at sjansen for å få spilletid var best i Brodd, og derfor kom jeg hit, sier Gashi til RA.

LES OGSÅ: – Det er disse naboduellene det er kulest å spille i

– De ringer og jeg bringer

Selv om han ikke helt liker å få nomadestemplet, så medgir han at det har blitt en del klubbskifter. Forrige gang han var i en klubb mer enn én sesong var i Sola, der han spilte fra 2010 til 2012.

Det er vel ikke akkurat et kompliment å bli kalt klubbnomade, men jeg må vel ta den. I lokalfotballen er det gjerne sånn at du snakker med klubber og hører om andre muligheter, så det har gjerne blitt litt sånn at de ringer og jeg bringer, sier Gashi og ler.

Mot Lura hadde debutanten svært lite å gjøre den første halvtimen, og sto for det meste å så på. Da hadde Petter Olsen Haukali ordnet 1-0 for hjemmelaget med en snedig hælflikk etter et skudd for styring inne i Lura-boksen. Omtrent på Luras første visitt fikk bortelaget straffe, da ballen ble spilt i hånden på en Brodd-forsvarer.

– Jeg synes hands på straffespark er vanskelig å vurdere. Det er så mange faktorer som er med i spill, med fart på ballen, avstand fra skuddet, posisjon på hender og om det var med forsett eller ikke, så det får dommerne bare dømme etter beste skjønn. Så skal ikke jeg si noe på det, sier Brodd-trener Kristian Sørli til RA.

LES OGSÅ: Sola tok tre viktige poeng

Sørli skuffet over manglende effektivitet

Resten av omgangen forløp mye på samme måte som før straffescoringen, med at Brodd valset opp angrep etter angrep og skapte mange farligheter og nesten-farligheter. Et fortjent ledermål fikk de også med seg i garderoben, da Jefferson Lindal ble tredd igjennom og gjorde ingen feil da han satte ballen kontant i langhjørnet. Det var også Lura-trener Øystein Elvestad enig i.

– I første omgang var vi heldig som fortsatt var med i kampen. Vi var for passive, vant for få andreballer og hadde for store avstander i laget. Etter at Brodd var det klart beste laget den første halvtimen, kom vi litt heldig inn i kampen igjen via det straffesparket, sier Elvestad.

Andre omgang jevnet seg noe ut, da Lura flyttet laget høyere opp i banen og fikk satt litt mer press på de grønnkledde fra Midjord. Fortsatt var det hjemmelaget, og da spesielt Jefferson Lindal, som var farligst frempå. Fem minutter på overtid fikk også Lindal muligheten til å punktere kampen, men bommet på åpent mål etter at Lura sendte keeperen opp på corner. Heldigvis for Lindal og lagkameratene blåste dommeren av sekunder etterpå.

– Det er alltid viktig å vinne, men kanskje spesielt når du spiller sent i runden og alle lagene rundt deg også har vunnet. Lura hadde fem kamper ubeseiret, så vi visste det ville bli tøft, tett og jevnt. Men det skulle aldri vært kamp helt inn, da vi burde avgjort det mye tidligere. Effektiviteten var det som var mest skuffende hos oss i dag, og det må våre offensive spillere jobbe med, sier Sørli.

LES OGSÅ: Madla snudde mot Sandnes-rekruttene

Skryter av klubbnomadens debut

Brodd manglet toppscorer og målmaskin Preben Erland, som fortsatt er tre uker unna etter bruddet i leggbeinet.

– Preben er en mer naturlig målscorer enn de andre vi har på topp, men det er noe vi jobber med. For meg er det viktig å utvikle spillere som produserer, og leverer mål og målgivende. Når vi spiller ser det ofte pent ut mellom boksene, men så mangler det noe da vi skal avslutte. Der må vi bli flinkere, sier Sørli som forteller at spissen Sindre Haarberg kommer tilbake til klubben på mandag.

Etter at Deniss Korneiciks ble hentet av Bryne, har de grønnkledde lett etter en keeper. Det har de nå funnet, og Sørli er glad for å ha Gashi i buret.

– Gramos er en god keeper, som har rutine og bidrar med ro i laget. Det er viktig å ha en keeper du kan stole på, og derfor er vi glade for å ha fått Gramos hit, sier han.

Gashi er også fornøyd med å ha kommet til Brodd, så får vi se hvor lenge han blir værende.

– Det var godt å vinne i debuten, det er alltid kjekt det, sier Gashi.

LES OGSÅ: Lett match for Ulf mot Lura