Viking-debutant Amund Wichne kom i og for seg greit fra debuten, selv om han måtte plukke tre baller ut av nettet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Debutant Wichne hadde frysninger

Amund Wichne forteller at det å gå ut på Viking stadion for første gang var en mektig opplevelse, men at han ikke kan være fornøyd med debuten da den endte med tap.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter 85 kamper på rad med Iven Austbø i mål, fikk Amund Wichne debuten sin mot Molde søndag. Det var en stor opplevelse for 20-åringen fra Mandal.

– Først og fremst ble jeg veldig glad da jeg fikk vite at jeg skulle starte. Det å gå ut på Viking stadion foran hjemmefansen før kamp var en mektig opplevelse, men da kampen ble satt i gang var det som en hvilken som helst annen kamp der du prøvde å gjøre ditt beste, forteller Wichne til RA.

LES OGSÅ: Braut Håland påførte Viking nytt tap

Frustrerende nære

Unggutten måtte plukke tre baller ut av nettet, og fikk med seg null poeng i debuten.

– Jeg følte jeg var ganske nære på ved å ta straffen, og det hadde vært en drømmestart for min del. Etter vi ble redusert til ti mann var det ekstra viktig at de fem av oss i forsvar kommuniserte godt og ga hverandre tydelige beskjeder. Det synes jeg vi klarer for mesteparten av kampen, men det er selvsagt surt å ikke få med seg noe, sier han.

Som en god keeper skal skjelte han ut forsvarsspillerne da han følte det var på sin plass. Også etter det avgjørende målet til Erling Braut Håland.

– Siden vi spilte med en mann mindre måtte vi gi vekk litt rom, det er bare naturlig. Jeg prøver å flytte meg så kjapt jeg kan og dekke så store deler av målet som mulig, og føler at det er nesten så jeg kommer på målet til Braut Håland og. Men når Moldes Fredrik Aursnes har all mulig tid til å velge hva han skal gjøre og sender den på tvers sånn er det frustrerende som keeper at du nesten redder, sier han.

LES OGSÅ:– Det røde kortet dreper kampen

Gir ikke opp håpet

Unggutten sier at det er en myte at alle fra Sørlandet er så sterke i troen som resten av landet tror, men den ferskeste Viking-debutanten har fortsatt håp om å ta kvalifiseringsplassen.

– Vi har hatt en god del av disse kampene denne sesongen, der vi har gjort en god innsats og ikke fått med oss noe. Vi har på langt nær spilt bra nok denne sesongen, men igjen er det en kombinasjon mellom udyktighet og uflaks som gjør at vi taper. Nå er det bare for oss å samle oss igjen, og gå på med friskt mot, forteller han.

LES OGSÅ: Høiland reagerte på Braut Hålands målgest