Vaksine mot koronavirus

DEBATT: Hele verden skjelver etter at koronaviruset har gjort sitt inntog.

Av Ove Eikje, Sandnes

Hele verden skjelver etter at koronaviruset har gjort sitt inntog. Tallet på syke og døde stiger urovekkende – og smitten spres til stadig nye mennesker.
Arbeidet med å stanse det farlige viruset er i full gang. Israelske forskere har utviklet en vaksine mot koronaviruset, melder avisen Haaretz. Stavanger Aftenblad gjengir denne gladsaken og skriver følgende: «Forskningen på viruset skal ha hatt et gjennombrudd, når det kommer til å forstå virusets biologiske mekanismer, noe som skal ha gjort det mulig å produsere de nødvendige antistoffene.» I tillegg melder Dagens Medisin den 17. mars at utprøving av korona-vaksine på mennesker er startet.

Iran hater som kjent Israel, men den iranske stor-ayatollahen Naser Makarem Shirazi (93) har kommet med en overraskende uttalelse. Han er en av topplederne innen shia-islam. Onsdag 11. mars skal han ha sagt til den iranske avisen Hamdeli at det vil bli tillatt for iranere å ta i bruk den kommende israelske vaksinen mot koronavirus!

Det blir spennende å se hva som skjer med andre som vil boikotte varer og tjenester som kommer fra Israel – for de kan vel ikke akseptere en vaksine mot koronavirus som er utviklet av israelske forskere?