Vaulen skole.

Uansvarlig skolepolitikk

DEBATT: FrP er tydelige på at Vaulen skole ikke har tid til å vente på flere omkamper, enten det er fra politiske partier eller byråkratene i kommunen. Vaulen trenger en økt kapasitet nå.

Av: Kristoffer Sivertsen. Fraksjonsleder utvalg for oppvekst og utdanning (FrP) og tidligere elev på Vaulen skole.

Venstres gruppeleder, Jan Erik Søndeland, viste i Rogalands Avis 28. juni 2020 partiets manglende forståelse av hvor mye realiseringen av en ny Vaulen skole haster. 

Vaulen skole har en stolt tradisjon på dagens tomt som ligger midt på Vaulen. Det er blitt et tydelig behov for en økt elevkapasitet. Dagens skole er for liten og vi må bygge nytt. Dette haster. 

FrP er tydelige på at Vaulen skole ikke har tid til å vente på flere omkamper, enten det er fra politiske partier eller byråkratene i kommunen. Vaulen trenger en økt kapasitet nå. Det blir derfor underlig når Venstre vil skyve Vaulen skole ut i uvissheten. Dagens tomt eier kommunen og da kan vi ta grep nå. Nå trenger vi faktisk handlekraft. 

Det er sterkt uklart hvorvidt eier av Mariero-tomten i det hele tatt ønsker å selge. Det er samtidig klart at den ene tingen Vaulen skole ikke har, er tid til flere forsinkelser. Nå må vi bygge ut raskest mulig. Det er uansvarlig å gjøre noe annet, og kommunen kan heller ikke late som om vi eier noen andres eiendom. 

Argumentene om en flat tomt ved bussveien er uheldige. Vaulen har nettopp et unikt særpreg hvor elevene kan leke på en tomt som ikke ser ut som et EU-direktiv. Elevene går som regel til skolen eller blir kjørt av foreldrene – de tar ikke bussen. Det er heller ikke langt fra bussveien for en voksen om Venstre absolutt må tvinge de ansatte vekk fra bilen. 

Merkelig blir det når Venstre argumenterer for positive sider av å knytte skolen til det som omtales som bydelssenteret. Barneskoleelever skal ikke gå på OBS!, Foodcourten eller Rema 1000 i skoletiden som i praksis er bydelssenteret. 

Vaulen skole må heller ikke brukes i et byutviklingsperspektiv der målet er å totalt endre og ødelegge dagens Mariero til skade for de næringsdrivende og innbyggerne på og rundt Mariero. Bakgrunnen for at mange folk velger å bo på Vaulen og Mariero er nettopp at det er enkelt, familievennlig og du kan kjøre til butikken med god parkeringplass. 

Vi trenger ikke en skole som plasseres rett ved hovedveien og som kan brukes som et påskudd for å lage nok et dødt torg i Stavanger. Vi har tidligere sett hvordan byråkratene i forbindelse med områdeplan Mariero har foreslått å lage Hillevåg torg 2 på parkeringsplassen til OBS! Mariero og foreslått å stenge Langflåtveien i sør for innkjøring til butikkene. Det blir en rasering av Mariero og et trafikkaos som minner om nærmeste nabo, bussveien.