Ta det på alvor

DEBATT: Det er ikke skremselspropaganda, men virkeligheten.

Av: Ayeesha Fakhir

Norge har gjort en dårlig jobb i å hindre spredning av coronaviruset, sammenlignet med andre land.

Den siste tiden har mediene fått kritikk av for mye innhold relatert til koronaviruset. Sannheten er at mediene trenger å melde ifra hvis ikke politikerne ønsker å ta et ordentlig grep. Selv om regjeringen har stengt skoler over hele landet er det mye mer som må til for å hindre spredningen.

DEBATT: Høyhuset i Knud Holms gate skaper ubalanse og er totalt dominerende

Det er ikke skremselspropaganda, men virkeligheten. Mediene gjør sin jobb. De informerer befolkningen om alvoret, derfor er det ikke skremselspropaganda at det for eksempel skrives at 2,2 millioner kan bli smittet på VG. Mediene prøver å få noen til å ta grep. Politikerne på sin side roer oss ned og sier at et virus som har smittet over 150.000 mennesker globalt og tatt livet av flere tusener ikke er alvorlig. Problemet bør tas på alvor.

Selv om det har blitt satt i gang flere tiltak, er ikke dette nok. Det er flere land i Europa og resten av verden som har innført strengere tiltak, enn det Norge har gjort hittil. Det eneste Norge gjør er å følge etter beslutninger tatt i Danmark. Derfor er Danmark vårt eneste håp, og ikke den norske regjeringen.

Smitterisikoen øker for hver eneste dag som passerer. Hvis ikke politikerne har vist at de kan gjøre noe med klimakrisen, hvordan kommer de til å gjøre noe for å redusere antall smittede?

DEBATT: Den politiske koronakrisen

Den norske regjeringen bryr seg mer om oljen og mulige måter å skaffe seg penger ut av den industrien, enn klimaendringer eller om det nåværende viruset. Selv om det er positivt at Norge har skapt seg høye summer av oljeindustrien, er det nå nødvendig å fokusere på andre ting. Pengene må brukes i slike nødssituasjoner.

Den eneste oppfordringen jeg har akkurat nå til Norge, er å ta grep før situasjonen forverrer seg ytterligere. Dette kan ikke utsettes for så å fikses opp i ved en senere anledning. Det må tas på alvor her og nå.