Debatt

Forby all rasistisk organisering!

Nå må regjeringen ta til fornuften å faktisk gjøre noe for å slå ned på rasistisk hat på nett og i det offentlige.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Breivik er igjen i medienes søkelys og han får lov å gå inn i rettssalen med lapper ut til offentligheten hvor det står nazistisk propaganda. Han sier selv at han var hjernevasket da han drepte 77 uskyldige mennesker, men er fremdeles hjernevasket av det samme tankegodset.

Det er en hån mot Utøya-ofrene at han får lov til å kommunisere med omverdenen og sine meningsfeller på denne måten. I tillegg er det en hån mot alle som er rammet av rasistisk motivert vold, inkludert Utøya-ofrene, at organisasjoner som SIAN ennå får en talerstol ut til det offentlige, noe som er forbudt både i internasjonal og nasjonal lov.

Paragraf 185: Den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter fram en diskriminerende eller hatefull ytring, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 år.

Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres;

a) hudfarge, nasjonale eller etniske opprinnelse

b) religion eller livssyn

c) seksuelle orientering

d) nedsatte funksjonsevne

I FNs konvensjon mot rasediskriminering av 1965, som Norge undertegnet i 1970, står det;

b) erklære ulovlig og forby organisasjoner og annen organisert propagandavirksomhet som fremmer og tilskynder til rasediskriminering og erklære som straffbar handling deltakelse i slik virksomhet eller slike organisasjoner.

Det er ikke tatt noe som helst oppgjør med tankene som sto bak 22. juli. Nå må regjeringen ta til fornuften å faktisk gjøre noe for å slå ned på rasistisk hat på nett og i det offentlige.

Forby all rasistisk organisering!

Mer fra: Debatt