Debatt

Kan man kalle en mørk asfaltflekk skolegård?

DEBATT: I midten av alle byggene på skolen ligger «skolegården». Det er stort, svart område med dårlig belysning og ingenting å finne på.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Av: Ingrid Gaustad. Elev i 8. klasse, Kannik skole

Kannik skole har kommet langt de siste årene. Men det er en ting vi må fikse, nemlig den store, triste asfaltflekken vi kaller skolegård. Kannik er en stor skole med over 500 elever, derfor har rektor, kommunen og ansatte et stort ansvar. Men når det kommer til skolegården føler noen elever seg kanskje ikke hørt. I midten av alle byggene på skolen ligger «skolegården». Det er stort, svart område med dårlig belysning og ingenting å finne på. Når elever går ut til friminutt er det ingen benker eller bord å sitte på, du kan egentlig bare stå. Hva er det å finne på? Ingenting! Elever står bare ute i skolegården som en saueflokk og venter på at det skal ringe inn.

Når elektriker eller lignende kommer for å fikse noe, må de bruke «skolegården» vår som parkeringsplass, som skaper enda mindre plass til oss elever.

Det som ofte skjer er at folk som kjenner hverandre lager en sirkel og står og snakker. Noen elever synes dette blir stress, fordi det er vanskelig å komme seg inn i en sirkel. Det hadde vært enklere å bli kjent hvis vi hadde hatt bord og benk med plass til alle eller aktiviteter å gjøre sammen. Da hadde det vært bedre miljø.

Om høsten og vinteren blir det mørkere ute om morgenen, og da er det ingen belysning. Jeg har lagt merke til et lite lys i skolegården som sikkert er mer enn ti år gammelt. Dette lyset funker ikke til annet enn å skinne på veggen av skolen, lyset er så svakt at det ikke når ned til bakken engang! Annet enn det har ikke jeg sett noen andre lys. Når jeg skal låse sykkelen ser jeg nesten ikke noe, fordi det er ikke lys på sykkelparkering heller. Dette er altfor dårlig, og jeg personlig har opplevd å snuble, siden jeg ikke kan se noe flere ganger på vei til klasserommet.

Det som gjør meg irritert er når politikere først bruker penger på skolen vår, blir det brukt til for eksempel å lage et maleri på et av byggene. Selvfølgelig er dette et flott symbol og budskap. Men kunne ikke politikere gitt oss de pengene til å lage en benk eller et bord? Kan vi vær så snill å få lov til å sitte?!

Så for å oppsummere hadde skolens miljø og trivsel vært bedre hvis vi pussa opp skolegården. Nå sier jeg ikke at vi elever blir helt ignorert, vi fikk faktisk litt penger av kommunen til å pusse opp. Men det er under halvparten av det vi trenger! Vi mangler altså seks millioner, det er ikke lite, men ta Eiganes skole, for eksempel, de har scoret veldig bra på nasjonale prøver etter oppussingen, dette er bevis på at elever lærer bedre i gode tilstander. Så min konklusjon er at Kannik hadde forbedret seg så mye mer hvis kommunen gjorde den investeringen.

Mer fra: Debatt