Debatt

Er Ap blitt en folkefiende?

DEBATT: Arbeiderpartiets Torstein Tvedt Solberg frykter at den økte milliardregningen til næringslivet hans eget parti vedtok vil føre til flere konkurser og økt ledighet.

Torstein Tvedt Solberg (Ap) får kritikk fra Kristoffer Sivertsen (Frp).
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Av: Kristoffer Sivertsen (Stavanger Frp)

Han sier også til Rogalands Avis at Arbeiderpartiet vil i Stortinget kjempe for å lette regningen på næringslivet i regionen. Dette er virkelig forvirrende for folk. Nå må Arbeiderpartiet slutte å tale med to tunger og heller være ærlige med folk.

I det ene øyeblikket er Arbeiderpartiet krystallklare på at det ikke betyr noe for partiet at vanlige folk enkelt kan levere barn til barnehagen og fritidsaktiviteter eller komme seg frem og tilbake til jobb uten at det skal koste dem bortimot 30-60.000 kroner i året i bom- og rushtidsavgift alt etter om familien disponerer en eller to biler. Samtidig er Arbeiderpartiet også tydelige på at gode vilkår for næringslivet ikke er viktig, all den tid vi inderlig håper at næringslivet skaper nye arbeidsplasser i regionen.

Partiet stemte i fylkestinger for kvelning av familienøkonomien ved hjelp av bompenger og rushtidsavgift. På NRK Rogaland rett før jul uttalte SR-bank at opptil 15 prosent av lånekundene vil komme i mislighold allerede ved 30.000 kroner mer i ekstra utgifter av allerede skattede kroner.

Nå hevder Arbeiderpartiet at de vil gjøre det de kan for å hjelpe næringslivet. Det er lite troverdig. I tillegg er det sjokkerende at partiet som skal være for arbeidere ikke vil jobbe for å gjøre hverdagen enklere for folk flest. For folk flest vet vi trenger bilen. Arbeiderpartiet vil nå visstnok kun jobbe for næringslivet.

Politikken til Arbeiderpartiet om å innføre først bompenger og så rushtidsavgift er den mest folke- og næringsfiendtlige politkken Stavanger har sett noensinne.

Likevel presterer han å klage på Fremskrittspartiet som sto alene i kampen mot bompenger og rushtidsavgift, og som faktisk stemte imot. Arbeiderpartiet kjemper også med nebb og klør mot Ketil Solvik-Olsen som forsøker å gjøre gode tiltak for å begrense skaden til Aps uansvarlige politikk i Rogaland.

Dersom Arbiderpartiet virkelig vil slutte å holde folk for narr, finnes det en løsning, det er å si nei til bompenger og rushtidsavgift.

For folk flest som ikke tror på Arbeiderpartiets utopi om at alle klarer seg uten bil er det kun et valg. Det er å stemme Fremskrittspartiet. Sammen skal vi bli kvitt avgiftsoasen til de andre partiene.