Her ser vi en person som bruker mobiltelefonen for å lese en QR-kode eller såkalt «smart sticker» på en busstopp i den spanske byen Santander, som også ynder å kalle seg en smartby. Foto: AFP Photo/Ander Gillenea

Debatt: Smartbyen Stavanger – et lite sideblikk

I dag i en videreutviklet dataverden er det smartbyen Stavanger andre smartbyer faktisk ser opp til, skriver Bjørg Ager-Hanssen (H).

Av: Bjørg Ager-Hanssen (H)

Lenge før smartbyen bare var et begrep på papiret, kjennetegnet ordet «smart» en stilig kledd, vakker ung kvinne som ble lagt merke til og sett opp til av mange. Jeg tror ikke hun var særlig teknologisk interessert – den gang.

I dag i en videreutviklet dataverden er det smartbyen Stavanger andre smartbyer faktisk ser opp til – kanskje på grunn av vår oljeindustris dugelighet og rikdommen som fulgte.

Kjære leser – følger du meg hvis jeg lar vår egen ordfører Christine representere den moderne tids smarte kvinne. Hun lot seg nemlig raskt fenge – og ble selv fanget som leder i et nett med seriøse energibyer der alle trenger en ny giv hvor prosjekter og samarbeid er ettertraktet vare.

Partirepresentanter i bystyredebatten mandag ga til kjenne viktige synspunkt for videre strategi, mål og visjoner, med essensen et enklere liv for den enkelte innbygger. Mitt håp er at invitasjonen til seriøse grupperinger, offentlige som private, for samarbeid om smartbyen Stavanger – også må appellere til en vi liker å kalle «Petter Smart» – eller til den som måtte føle seg forsmådd i bedrifters vanskelige personell kabal, men fremdeles har meget å gi av ideer og initiativ, ja gjennomføringskraft med.

Aktørene vil sammen kunne gi smartbyen en nødvendig plattform for ny teknologi og gode løsninger for felles innsats i et Stavanger som ønsker å hevde seg også her.