Dagsavisen-kommentator Arne Strand. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Debatt: RA og Arbeiderpartiet

Nå gleder jeg meg til å lese Arne Strands kommentarer om ukens store sak om penger gjemt i skatteparadis, skriver Ivar Andreassen.

Tekst: Ivar Andreassen, Stavanger

Som mangeårig abonnent på Rogalands Avis, var det kjekt å se at avisen ble fyldigere og til dels bedre som et resultat av Dagsavisens inntreden. Spesielt har jeg merket meg Arne Strands kronikker og kommentarer.

De bringer oss tilbake til den tiden da avisenes partitilhørighet var sterk. Dagsavisens (Arbeiderbladets) redaktør ble valgt på Arbeiderpartiets landsmøte og vi var heller aldri i tvil om hvilken politisk side 1. Mai og senere Rogalands Avis sto på.

Mange av oss som har levd en stund, husker godt RA-redaktør Einar Olsens morsomme og utrolig ensidige politiske kommentarer som faktisk vant valg for 40 år siden i Stavanger.

Nå gleder jeg meg til å lese Arne Strands (som i dag er den som nærmest kommer opp mot Einar Olsen) kommentarer om ukens store sak om penger gjemt i skatteparadis.

Alle hans kommentarer handler nokså konsekvent om den elendige regjering vi har og hvor dyktige Ap-politikerne er.

En av hovedpersonene i skatteskandalen, er DNB- sjef Rune Bjerke – tidligere partisekretær i Oslo Arbeiderparti og nær venn av Jens Stoltenberg.

Jeg anser det som utelukket at Ap mener at penger gjemt vekk i skatteparadis, er bra for Norge. Det er fullstendig imot vårt ønske om en solidarisk velferdsstat. Hvordan Ap kan akseptere at en av deres egne er sjef og øverste ansvarlig for en bank som konstruerer slike fiffige arrangementer, er for meg nokså ufattelig. Enkelte foreslår nå at Rune Bjerke selv bør trekke seg.

Jeg er nå veldig spent på hvordan Arne Strand kan dytte denne pinlige saken over på Siv Jensen. Vi får følge med og lese hans kommentarer framover.