Espen Jakobsen og Jonas Pereira var blant Viking 2s beste mot Notodden 2. Foto: Erik Sergio Auklend.

De unge vikingene hamret Notodden 2

Viking 2 – Notodden 2: 9-0. To rene juniorlag møttes på Vikings treningsbane lørdag ettermiddag. Der stoppet likhetene. Viking 2 ga seg ikke før det stod kalassifre i målprotokollen.

Av: Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter rundt 10 minutter hadde Viking 2 allerede gått opp i 3-0, og kampen var i bunn og grunn allerede ferdig.

– Det kunne blitt mye, mye mer, også, sier trener Thomas Pereira til RA etter kampslutt.

– Etter 3-0 til pause var vi misfornøyde, for vi var slett ikke gode nok foran mål. I andreomgang scorer vi seks mål, og kunne nok en gang fått mye mer. Vi har tempo i ballen kampen gjennom, skaper mange sjanser og får avsluttet mye, sier Pereira.

Viste klasseforskjell etter pause

Selv om Notodden prøvde å sette et høyere press i banen etter pause, varte det ikke lenge før Viking hadde kampen akkurat der de ville ha den. 3-0 ble til 5-0 før timen var spilt.

Espen Jakobsen scoret en gang i 1.omgang, og tre ganger etter hvilen. Venstrekanten var en av Vikings beste, og bidro til å vise klasseforskjellen mellom de to lagene.

– Du er alltid litt usikker på kvaliteten på dem du møter i divisjonen, men vi stilte også med et rent juniorlag. Målet vårt var å styre kampen, og det følte jeg at vi klarte idag, sier trener Pereira.

To blad Pereira på banen

Vikings andrelag troner på toppen av 3.divisjon avdeling 5. Selv om a-laget har Tippeliga-fri, spiller andrelaget fire kamper til, bare i juni måned.

– I juni kommer vi til å spille med et rent juniorlag. De får sjansen til å matches og bli samspilte. Deretter håper jeg at noen av dem tar steget opp på a-laget. Når a-laget kommer tilbake fra ferie, er det de som trenger kamptrening i a-lagstroppen som kommer til å være førsteprioritet hos oss, sier Pereira.

En av sønnene til Pereira, midtbanestrategen Jonas, spilte hele kampen, og scoret sikkert på straffesparket han tok med ti minutter igjen å spille.

I 2.omgang slapp også lillebror Adrian til som venstrekant.

– Jonas (2.års junior) og Adrian (1.års junior) må ta stegene etter hvert, og utvikle seg som alle andre. Det er viktig at de benytter seg av mulighetene de får, når de først får dem, sier Pereira.

KAMPFAKTA:

3.divisjon avd. 05, 9.runde

Viking 2 – Notodden 2 9-0 (3-0)

Viking treningsbane, drøyt 40 tilskuere

Mål: 1-0 Thomas Madsen (2.), 2-0 Espen Jakobsen (8.), 3-0 Sondre Skaaren (12.), 4-0 Jakobsen (50.), 5-0 Thomas Klemetsen Jakobsen (55.), 6-0 Jakobsen (73.), 7-0 Jakobsen (76.), 8-0 Jonas Pereira (str. 80.), 9-0 Pereira (85.).

Viking 2s lag (4-4-2): Amund Wichne – Julian Ryerson, Ferdinand Solberg, Jens Berland Husebø, Erik Steen – Sondre Skaaren (Adrian Pereira i 35 min.), Jonas Pereira, Thomas Madsen (Kjetil Log Rogne i 15 min.), Espen Jakobsen – Jostein Ekeland, Kladji Burba (Thomas Klemetsen Jakobsen i 35 min.).

Gule kort: 

Dommer: André Birkeland, Djerv 1919.