Den kan fort merkes på familieøkonomien at momsen økes, sier forbrukerøkonom Elin Reitan.

– De fleste får skattelette

Bortsett fra økt moms og barnehagepriser, kommer de fleste familier godt ut av statsbudsjettet for neste år, mener forbrukerøkonom.

 

– Inntektsskatten settes ned og trinnskatten justeres, så de aller fleste vil få skattelette med regjeringens opplegg for 2018. Spesielt småbarnsfamilier med høy gjeld, eller medium gjeld kommer godt ut, ifølge forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea.

Les også: Den nye familieøkonomien

Skattelette

Nordea har sett på hva Stockinger-familien får i skattelette neste år med regjeringens forslag.

– Regjeringens tabell viser at denne familien samlet sett får 1.200 kroner i skattelette neste år, sier Reitan.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Økt «moromoms»

Sparte skattekroner kan spises opp i høyere moms. Regjeringen vil øke den laveste momssatsen, «moro-skatten», fra 10 til 12 prosent. Det gjør det dyrere å gå på kino, ta buss og drosje, se fotball og bo på hotell.

– Jeg har barn selv, som må underholdes med kino og fornøyelsesparkbesøk fra tid til annen. Det kan fort merkes på økonomien. Med høyere moms blir det også noe dyrere å kjøre kollektivt for denne familien med én bil, sier forbrukerøkonomen.

Vinnerne i statsbudsjettet er aksjespareren med høy formue. Regjeringen legger opp til at aksjeeiere bare skal måtte betale formuesskatt for 80 prosent av aksjenes reelle verdi, skriver NTB.

Les også: Dette betyr statsbudsjettet for lommeboka